Служіння

Коли людина шукає щастя для себе, вона губиться: егоїзм губить людей. Той, хто піклується про оточуючих, робить щасливими не тільки їх, але і себе. Ось чому Бог закликає нас: «Не про себе тільки кожен піклуйся, але кожен і про інших» (Послання апостола Павла до Филип'ян 2: 4)

Чому ми так любимо допомагати?

Ви пам'ятаєте те прекрасне відчуття, коли комусь допомогли? На душі стає приємно і тепло від того, що надали допомогу, тому хто потребував її. У такі моменти розумієш, що власні проблеми не такі вже й великі, але є люди, яким набагато важче. Усвідомлюючи, що тільки ми можемо допомогти, виникає незвичайне бажання зробити це. 

У служінні людина знаходить радість і мир. Бажання допомагати закладено в нас від народження. Даруючи людині любов і увагу, ми отримуємо незрівнянно більше, ніж віддаємо. Люди, які шукають радості й щастя тільки для себе, дуже скоро розчаруються в житті, так і не знаходячи справжнього щастя.

Люби ближнього, як самого себе

Що може надихати нас на служіння?

У цьому світі ми прагнемо багато до чого прагнемо, до нових покупок, до місця в суспільстві, до слави та грошей. Але коли люди підбивають підсумки життя, вони зазвичай не нарікають про те, що не купили новий iPhone, або що заробили мало грошей. У цей час вони шкодують, що недостатньо часу проводили з рідними та близькими, мало спілкувалися, не допомогли людям, які потребували їхньої допомоги. Адже справжня радість людини не в гаджетах і не в розмірі зарплати, а в тому наскільки ти можеш впливати та допомагати іншим, робити їх життя кращим, щасливішим. Ті люди, які це усвідомлюють, як правило, мають більш яскраве, повне, насичене емоційно і духовно життя. У таких людей є мета, сенс, тому що вони вкладають не в земне, яке швидко втрачається, а в вічне: в стосунки з Богом та іншими людьми. Адже Боже Царство - домівка для тих, хто воістину хоче стати її мешканцем, а не тільки женеться за благами нашій грішній землі:

Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають.Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть.Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!

Євангеліє Матвія 6:19-21

Ісус отримував справжню насолоду в служінні, Його любов зцілила стільки змучених сердець, Він постраждав за нас, щоб врятувати від гріха і подарувати мир. Що може зрівнятися з Його любов'ю і жертовністю? Ми, як Його діти, відчуваємо глибоку любов до Спасителя і жадаємо хоч якось висловити подяку. Ми намагаємося полегшити страждання тих хто нас оточує і подарувати таку ж надію, що ми маємо, згадуючи про те, що Бог зробив для нас. Це не тільки відгук серця на Божу любов, а й виконання Його волі:

Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!

Євангеліє від Івана 14:15

Божий закон полягає в любові:

Бо весь закон в одному слові міститься: Люби свого ближнього, як самого себе

Послання апостола Павла до Галатів 5:14

Що значить любити себе, думаю, кожен знає. А що щодо такої ж любові до всіх людей?

Живучи тут і зараз, ми вже можемо відчути радість служіння людям і Богу. Тих, хто вірить в Господа, і виконують волю Отця Небесного, Спаситель винагородить і урочисто покличе до себе:

...Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.

Євангеліє від Матвія 25:34

Відкиньте сумніви. Бог знає, що ми можемо щиро любити, довіряючи своє життя Небесному Отцеві. Ми покликані робити своє життя кращим, підтримуючи та надихаючи тих, хто нас оточує.

Особистий досвід

Перейняти досвід і надихнутися допоможуть реальні історії про те як служіння змінює життя людей

Дізнатися більше з відео

Розширити тему допоможуть захопливі відеоролики, які ми дбайливо підібрали для вас

Ти потрібен!
Вулична благодійність
Люби свого ближнього як самого себе
Є така професія
Якщо любиш...
Сильне покоління
У Вас залишилися запитання? Задайте їх нашим пастору
Поставити запитання
далі
Свобода
Иногда наша свобода не дает нам ничего, кроме одиночества… Так какая она, настоящая свобода, которая наполняет счастьем и миром?