Свобода

Иногда наша свобода не дает нам ничего, кроме одиночества… Так какая она, настоящая свобода, которая наполняет счастьем и миром?

Чому ми прагнемо свободи?

Що для вас означає свобода? Здається, сучасне суспільство дуже дорожить Свободою: велика перевага жити у вільній державі, мати свободу думки та віросповідання. Безумовно, всі ці надбання суспільства потрібні нам, так само як і буквальна можливість розпоряджатися своїм часом і місцеперебуванням. Свобода потрібна нам для досягнення своїх цілей, для відчуття сили й власної значущості. Коли ми незалежні, всі двері відкриті перед нами, ніхто не може перешкодити здійснити наші бажання.

Ми живемо в час незалежності, і слово свобода набуває досить несподіваних відтінків. Суспільство диктує нам, що абсолютна незалежність зробить нас вільними та щасливими, багато хто побоюється навіть завести сім'ю, щоб не бути нікому зобов'язаним і ні від кого не залежати. Але невже це і є свобода? Яка вона справжня свобода?

І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!

Як знайти свободу?

Найточнішу відповідь, як завжди, можна знайти в Біблії:

Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!

Євангеліє від Івана 8:31,32

Але ми й так вільні думали вони, як і багато наших сучасників, на що Ісус відповідає:

Поправді, поправді кажу вам, що кожен, хто чинить гріх, той раб гріха

Євангеліє від Івана 8:34

Так, ми грішники, це важко усвідомлювати адже ми схильні думати про себе тільки найкраще. Багато втішають себе, що не гірше за інших, а часом навіть краще. Люди думають, що якщо нікого не вбили, чи не обікрали й тд. - це їх не стосується. Але це помилка: гріх стосується всіх і ближче до нас, ніж здається. Це підтверджують слова Ісуса в нагірній проповіді:

Ви чули, що було стародавнім наказане: Не вбивай, а хто вб'є, підпадає він судові.  А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові. А хто скаже на брата свого: "Дурень", підпадає верховному судові, а хто скаже божевільний, підпадає геєнні огненній.

Євангеліє від Матвія 5:21,22

Одна тільки думка про заподіяння зла Богу або людям - вже гріх. Гріх все те, що руйнує наші відносини з людьми й Богом, а також те, що руйнує нас зсередини.

Це означає, що ми залежні від гріха. Наша залежність проявляється в тому, що, бажаючи зробити щось хороше, людина не завжди в силах зробити це:

Бо не роблю я доброго, що хочу, але зле, чого не хочу, це чиню. Коли ж я роблю те, чого не хочу, то вже не я це виконую, але гріх, що живе в мені. Тож знаходжу закона, коли хочу робити добро, що зло лежить у мені

Послання апостола Павла до Римлян 7:19-21

Ісус готовий зробити нас вільними, і Він хоче це зробити. Але поважаючи нашу свободу, Він не може зробити це без нашої згоди. Ми вільні сказати Господу: «Ні!» і залишитися рабами гріха або ж впустити Його в своє серце знайшовши справжню свободу.

Особистий досвід

Зробити правильний вибір у вашому житті допоможуть історії звільнення від різних залежностей і проблем

Дізнатися більше з відео

Перегляд цих захопливих відеороликів також додасть вам сил і впевненості в ваших рішеннях

Як перемогти гріх?
Користуйся своїми можливостями
Навіщо в раю дерево пізнання добра і зла?
Свобода у Христі
Чи варто у житті спробувати все?
Свобода
У Вас залишилися запитання? Задайте їх нашим пастору
Поставити запитання