Хрещення в Україні під час війни: Київ, Дніпро, Одеса, Вінниця, Суми, Боярка, Чернігів

Добігає кінця 2022 рік. Серед тривожних подій війни в Україні чимало людей почули голос Спасителя, Який запрошує їх прийти до Нього і знайти мир. Тепер ці люди – діти Божі, імена яких записані в книзі життя на небесах.

Віряни другої громади Одеси відчули велику радість, коли в п'ятницю, 9 грудня, хрестилися двоє людей, а наступного дня, в суботу, троє жінок з третьої Одеської громади уклали завіт з Богом.
У місті Дніпро, 11 грудня відбулося урочисте служіння водного хрещення, де 55 дорогих для Господа людей уклали з Ним завіт. Ці люди приїхали з Дніпропетровської, Запорізької та Донецької області, в тому числі з прифронтових населених пунктів.
У Лівобережному Духовному центрі Києва проходила євангельська програма за участю євангеліста Віктора Бегаса, і після циклу тем восьмеро людей приєдналося до Церкви. Хрещення відбулося 11 грудня. Зустрічі продовжуються і є надія, що інші відвідувачі приєднаються до Божої сім'ї.
У суботу, 17 грудня, відбулося свято водного хрещення у Вінниці, на якому дев'ятеро людей уклали завіт з Богом.
Цього ж дня у баптистерії церкви м. Роздільна Одеської області семеро людей різного віку хрестилися в Ім'я Отця, Сина і Святого Духа. Хрещення проводив місцевий пастор Євген Будза. Більшість новохрещених з міста Роздільна, а одна жінка з Іванівського району. Найстаршому, який хрестився – 83 роки, а наймолодшій дівчинці – 12. Більшість новохрещених дізналися про Церкву через гуманітарні проєкти і роздачу хліба. Як сказала одна з них, що їй подобалося під час очікування роздачі хліба слухати невеличкі духовні роздуми.
Цього ж дня у громаді смт. Срібне Чернігівської області п'ятеро дорогих для Бога людей уклали з ним завіт. Двоє з них – з місцевої громади, а троє – з громади села Талалаївка.
Радісним днем стало 24 грудня для громади Чернігів, коли двоє місцевих сестер і двоє з громади смт. Козелець хрестилися в Ім'я Отця, Сина і Святого Духа.
Особливі Божі благословення переживають адвентистські громади Сумської області в цей воєнний час. Багато людей приходять послухати Слово Боже, так, що зали переповнені. Під впливом Святого Духа багато хто кається і присвячує своє життя Христу, вступаючи з Ним в завіт.
Восени, 24 вересня, в Сумах 14 людей хрестилися і приєдналися до Божої сім'ї. 10 грудня семеро чоловіків уклали завіт з Богом. А 24 грудня хрещення прийняли п'ятеро жінок, після чого вони разом з громадою брали участь у служінні Вечері Господньої.
У громаді Боярка, Київської області, 24 грудня троє людей уклали завіт з Богом і стали членами місцевої громади.
Підготувала Наталія Лучак

далі
У всіх нас є Біблії, які ми не читаємо, а у них – немає