З Богом багато цікавого попереду

Микита Ісаков, музикант

Мене звати Микита Ісаков, мені 23. Народився я в Харкові, в родині Олексія та Ірини Ісакових, служителів Адвентистської церкви. У мене є старший брат Артем, у нього вже своя сім'я.

Тато і мама познайомилися в інституті, потім одружилися. Незабаром вони почали відвідувати програму проповідника Джеймса Гіллі, після якої хрестилися і стали членами церкви Адвентистів. Батькові запропонували служіння в церкві і через якийсь час він став пастором, побачивши в цьому своє покликання.

Я дуже люблю музику. Не можу сказати, що я до цього якось прийшов. Вся наша сім'я музична. Батько за першою освітою - диригент оркестру, він закінчив Харківський інститут культури. Мама чудово співає, у неї є свій сольний альбом "Перед Тобою в боргу". Я ж, скільки себе пам'ятаю, весь час хотів грати на гітарі - тягнуло мене до цього інструменту. Я дивився на гітаристів і уявляв себе на їх місці, ну а потім приходив додому, брав ракетку для бадмінтону, ставав перед дзеркалом і уявляв себе музикантом. Слухав багато християнської музики, мріяв про те, що і я колись зможу грати і співати. Тоді я був дитиною. У музичну школу я пішов в 11 років вже усвідомлено. Вдячний педагогам, вони дали хороший фундамент в моєму музичному шляху.

У 2008 році я став відвідувати церкву №15 АСД в місті Дніпропетровську. На кожному служінні звучала жива музика, була велика група прославлення і я грав там. Певний час був керівником музичного відділу в церкві. На кожному служінні ми з групою грали по 5-6 пісень. Це був період мого життя з 13 до 18 років. Я жив нашим музичним служінням і кожен день, з нетерпінням чекав п'ятниці - в цей день ми групою збиралися і проводили репетиції перед суботнім служінням. Це був чудовий час, думаю тоді я почав більш прогресивно формуватися як музикант. Варто відзначити також, що, завдяки цьому служінню, мені абсолютно були не цікаві світські компанії і розваги. Я жив служінням! У моєму духовному становленні велику роль відіграла моя церква. Я багато спілкувався з молоддю і пасторами, був активно задіяний в житті церкви. Хрещення прийняв усвідомлено в 17 років, 17 березня 2012 року в Кривому Розі, після програми "А що, якщо так? ..", яку проводив Віктор Алєксєєнко.

Згодом я зрозумів, що музика - це частина мене. Немає такого дня, який би я провів без пісні. Завжди хочеться співати, грати, розвиватися, творити щось нове, втілювати ідеї в життя. І це не проходить, не перегорає.

Разом з цим, я закінчив Дніпропетровський національний університет за спеціальністю "Журналістика та інформація". Ще з 10 років я почав цікавитися медіа, знімав безліч церковних заходів, з часом вирішив все ж здобути освіту в цьому напрямку. Музика та медіа сфера - це дві речі, які мені завжди подобалися і цікавили. Зараз вони займають приблизно рівноцінний час в моєму житті. Але в музиці я відчуваю своє покликання, як би це голосно не звучало. Вірю, далі Бог буде вести!

Я серйозно ставлюся до написання пісень. Спочатку, з натхненням приходить музика, а потім працюю над словами. В основному з текстами прошу допомоги у своїх друзів - авторів віршів. Створення пісні - це нелегкий і довгий процес, іноді одного натхнення мало, потрібно брати себе в руки і доводити справу до кінця. Завжди переживаю, щоб кожне слово в композиції було виправдано, і дійсно, в кінцевому підсумку становило якісну пісню - де музика відповідає тексту і навпаки. Всі мої пісні тим чи іншим чином говорять про Бога. Я вірю, що Бог сам посилає якісь переживання в моє життя, якісь думки, потім це все виливається в піснях. Пісня проходить через серце, а потім вже торкається серця слухачів.

Пісня - це те, що відбувається в серці і виливається в слова, в музику

Наша музична група 15 громади м.Дніпропетровськ.

Після багатьох концертів, коли люди до мене підходять і кажуть, як їх надихнули пісні, я переконуюся, що це зовсім не моя заслуга! Я щасливий відчувати себе інструментом в Божих руках. Це радує! Служіння Богові є для мене найкращим натхненням і безумовно сенсом життя. Бог - мій найкращий Друг. Я вірю, що Він благословляє, якщо вірний Йому.

Чому я саме адвентист? Можу сказати, що я поставив собі це питання перед хрещенням. Саме тоді я утвердився в своїй вірі. Досліджуючи Біблію, я побачив, що Адвентистська церква відповідає критеріям Святого Письма. Я порівнював те, у що вірять інші християни, і те, у що вірить Адвентистська церква, і прийняв Біблійну точку зору. Я вірю, що моя церква слідує чітко за Писанням, але в той же час розумію, що, перш за все, церква - це люди. Ми живемо на грішній землі, і ідеальною вона ніколи не буде. Відповіді на життєві питання я знаходжу в Біблії.

Що стосується моєї творчості і планів на майбутнє ... Я випустив свій перший альбом "Довіряю" в 2016 році, який складається з 10 треків плюс бонус-трек "Час прийде" англійською мовою. Після випуску альбому, я провів більш як 20 виступів і благодійних концертів в Україні та за її межами. Для мене - це теж дуже особливе служіння, коли я можу таким чином допомогти людям і служити Богу.

Благодійний концерт «Час прийде»

Зовсім недавно, з Божою поміччю, вийшов у світ другий альбом "Ділюся мрією". Він доступний на всіх музичних майданчиках, а також на сайті n.isakov.org. Є можливість підтримати моє служіння фінансово на тому ж сайті, таким чином окупити частину коштів, які були вкладені в записи пісень.

Я вірю, що Бог надихає мене працювати і писати музику. Він допомагає мені проходити через труднощі, він поруч зі мною в моїх радощах. Якби Його не було в моєму серці, моє життя б склалося кардинально по-іншому. Я не знаю як без Бога я зміг би впоратися зі своїми емоціями, як би я проходив свої нелегкі часи. Коли я проходжу ці моменти з Богом, тоді я хочу ділитися з людьми тим, що тільки в Богові щастя, тільки Він може допомогти, тільки Він підтримає.

Мої пісні - в основному євангельського характеру. Я проповідую своїми піснями. Іноді мене запитують чому я не вибрав шлях мого батька - стати пастором. На даному етапі я бачу, що я можу служити через те, що я роблю, і це має вплив. Як життя складеться далі, я не знаю. Якщо буде така необхідність, я не виключаю можливості, що колись я стану і пастором. Але зараз, моє служіння проявляється через музику. Я бачу в цьому своє покликання служити. В даний час я також працюю на телеканалі "Надiя", моя посада - журналіст-режисер. Також я працюю як музичний продюсер. Я люблю ту діяльність, якою займаюся.

Для мене музика - це лише інструмент, яким можна достукатися до серця людини, розповісти про вічні цінності і позитивно впливати.

Моя життєва позиція полягає в розумінні того, що Бог кожній людині дарує таланти не просто так, не тільки для заробітку коштів, але перш за все - для служіння Йому цими талантами, для місії. Наша ж місія, як християн - передавати Слово Боже. Якщо виконувати її, то знаю, що Бог буде благословляти. Я відчуваю це в своєму житті щодня

Вірю, що з Богом ще багато цікавого попереду!

Микита Ісаков

У Вас є запитання? Задайте їх нашим пастору
Поставити запитання