ADRA Словаччина та ADRA Японія розпочинають співпрацю з ADRA Україна для надання допомоги українським біженцям

Ініціатива спрямована на пошук шляхів надання допомоги українським біженцям у зимові місяці.

Представники Адвентистського агентства розвитку й допомоги (Adventist Development and Relief Agency, ADRA) в Японії відвідали офіси ADRA в Словаччині, щоб оцінити ситуацію з наданням допомоги українським біженцям і спланувати майбутню спільну діяльність.
Разом вони відвідали кілька об'єктів, щоб оцінити поточні потреби українських біженців у Словаччині.
Першою зупинкою став новий склад великої місткості ADRA в Словаччині. Розподіляючи харчові продукти, предмети гігієни та теплий одяг для більш ніж 70 000 осіб, представники ADRA спробують в зимові місяці поліпшити умови життя людей, постраждалих від війни в Україні.
Японські партнери також відвідали центр ADRA в Тренчині1. Наразі центр надає матеріальну допомогу біженцям вже з березня 2022 року. Огляд на місці показав їм деякі поточні потреби біженців у Словаччині.
Представники ADRA відвідали також Культурно-інформаційний центр, який допомагає іммігрантам інтегруватися в нове середовище, знайти житло та вивчити словацьку мову. Вони зустрілися з віцемером Патріком Жаком та координатором імміграції Даною Вані, обговоривши з ними потреби та можливості допомоги громаді біженців.
Діяльність нового проєкту ADRA Японія спрямована на поліпшення умов життя людей, які постраждали від війни в Україні. Проєкт був створений, зокрема, у відповідь на переживання з приводу майбутньої зими та ескалації конфлікту.
Матеріальна допомога для сім'ї буде представлена у вигляді пакету допомоги, який містить 31 фунт (14 кг) продуктів, що не псуються, та предметів гігієни першої необхідності, а також пакета з теплим одягом і засобами захисту від холоду.
Співробітники ADRA Словаччина упакують придбані харчові продукти, предмети гігієни та одяг у пакувальному центрі в Тренчині. Далі вони завантажать підготовлені пакети у вантажівки та відправлять їх в партнерську організацію ADRA Україна.
ADRA Україна регулярно складає карти потреб людей по всій країні. ADRA Україна особливо прагне допомогти найбільш вразливим групам населення — переселенцям та їхнім сім'ям у звільнених містах і в регіонах з обмеженим доступом до продовольства, а також людям в притулках і центрах допомоги біженцям. Проєкт також включає моніторинг після розподілу, який дозволить перевірити ефективність гуманітарної допомоги.
Проєкт гуманітарної допомоги від ADRA Японія, ADRA Словаччина та ADRA Україна безпосередньо пов'язаний з попередньою діяльністю та проєктом, реалізованим з джерел уряду Словаччини, ADRA International і партнерської громадської організації Japan Platform.
1 Тренчин — місто в західній Словаччині, розташоване за 10 км від чеського кордону, на річці Ваг. У Тренчині розташований Центр передового досвіду НАТО з питань знешкодження боєприпасів, які не спрацювали (англ. The Explosive Ordnance Disposal (EOD) Centre of Excellence (EOD CoE)), він офіційно акредитований в НАТО у 2011 р. Місто є центром військової промисловості, тут знаходяться авіаремонтний завод, до складу якого у 2010 році включили АТ «Словацький авіаційний інститут» і військово-ремонтний завод.
Адвентистське агентство розвитку та допомоги в Європі та Adventist Review
Оригінальна версія цієї історії була розміщена Адвентистським агентством розвитку та допомоги в Європі.
За матеріалами Adventist World стаття взята з «Логос Інфо»

далее
Подарунки для дітей, продукти і вода для мешканців постраждалих територій, евакуація — підсумки тижня ADRA Україна