Хрещення в Україні під час війни: Київ, Черкащина, Харківщина, Чернівці

Воєнні події, які тривають в Україні вже більше десяти місяців, спонукали багатьох людей по іншому подивитися на життя, багато що переосмислити і зробити певні висновки. І добре, коли серед переживань і горя людина звертається до Свого Творця, шукаючи розраду і надію. Ці пошуки приводять до усвідомлення своєї залежності від Господа і бажання присвятити своє життя Тому, в Чиїх Руках воно знаходиться.

У Черкасах, 12 листопада, відбулося святкове богослужіння, на якому 14 людей з Черкаської області заключили завіт з Богом.
У містах Шпола і Ватутіно Черкаської області проходили євангельські зустрічі, в результаті яких троє людей з Ватутіно і одна жінка з міста Шпола вирішили охреститися в Ім'я Отця, Сина і Святого Духа. Хрещення проходило у спорткомплексі міста Ватутіно. Потім новохрещених привітали у молитовному будинку громади Ватутіно.
Субота 17 грудня стала днем духовного народження для 4 людей у Києві. Троє з них приєдналися до громади Лівобережного Духовного Центру міста. Ці люди були слухачами на євангельській програмі, яку проводив євангеліст Віктор Бегас і Слово Боже торкнулося їхнього серця, спонукаючи вступити в завіт з Богом.
Молитовний будинок адвентистської церкви в Мерефі Харківської області 25 грудня став місцем, де завіт з Богом через водне хрещення уклали дванадцять осіб. Вони мешкають у різних містах Харківської області, зокрема, це Лозова, Первомайське, Мерефа та село Лукашове, та приєднаються до громад у своїх населених пунктах. Обряд хрещення здійснив пастор Олександр Козир. Особливою радістю для пастора Сергія Столяренка було рішення його доньки заключити завіт з Господом, і він особисто здійснив її водне хрещення.
Для молодого шістнадцятилітнього юнака останній день року став днем нового народження, коли він заключив завіт з Богом в Чернівцях. Активний учасник молодіжного служіння в громаді Чернівці Південна, він є добрим прикладом для молоді, яка ще вагається у прийнятті рішення щоб віддати своє життя у Руки Господа.
Підготувала Наталія Лучак

далее
Проєкт екстреної продовольчої допомоги населенню, постраждалому від конфлікту в Україні, за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН – підсумки 2022 року