Пандемія сильно зачепила біблійні товариства

Багато національних офісів зазнають труднощів після значного скорочення числа розповсюджувачів.

У 2020 році пандемія коронавірусу справила величезний вплив на поширення Біблій по всьому світу, згідно з недавнім звітом Об'єднаних біблійних товариств (UBS). UBS недавно поділилося інформацією про те, що в 2020 році було поширено всього 30 мільйонів повних Біблій, що на чверть менше, ніж в 2019 році.
«Пандемія COVID-19 серйозно обмежила роботу багатьох біблійних товариств», - сказав Хорст Шойренбранд, очільник всесвітнього відділу Німецького Біблійного Товариства. «Численні проєкти були згорнуті, а заходи довелося скасувати через обмеження на контакти. Крім того, виробництво і постачання були тимчасово обмежені», - пояснив Шойренбранд.
Скорочення кількості друкованих Біблій
Згідно зі звітом про поширення Писання, крім 30 мільйонів примірників повних Біблій, поширених в 2020 році, також відбулося значне скорочення поширення Нових Заповітів та інших видань, пов'язаних з Біблією. Наприклад, в 2020 році було поширено лише п'ять мільйонів Нових Заповітів супроти 15 мільйонів екземплярів в 2019 році.
Крім того, поширення Біблійних публікацій знизилося з 261 мільйона в 2019 році до 155 мільйонів у перший рік пандемії, йдеться в тому ж документі. В цілому, в 2020 році було поширено 191 мільйон екземплярів біблійних праць, що приблизно на 125 мільйонів менше, ніж за рік до початку пандемії.
Збільшення кількості цифрових Біблій
У перший рік пандемії цифрові видання Біблії представляли собою зростаючий сегмент продажів і розповсюдження Біблії, говориться в доповіді. У 2020 році 38 відсотків, або більше ніж кожна третя Біблія, була завантажена в цифровому форматі. Кількість Біблій, випущених для комп'ютерів, планшетів і смартфонів, більш ніж подвоїлася в порівнянні з попереднім роком. Найчастіше Біблії скачували в Бразилії, за нею йдуть США, Мексика, Колумбія і Філіппіни.
Біблійні товариства в біді
«Цифри поширення по всьому світу відображають гостру кризу багатьох біблійних товариств під час пандемії, - сказав Шойренбранд. З 160 біблійних товариств, які існують на даний час, 88 опинилися під загрозою закриття під час пандемії. Тільки міжнародний фонд солідарності в розмірі 4,1 мільйона доларів США зміг забезпечити їх подальше існування».
У щорічному звіті про поширення Святого Письма враховуються тільки дані видавництв та організацій, що входять до Об'єднаних біблійних товариств - міжнародну асоціацію 160 національних біблійних товариств. Біблійні товариства діють в 184 країнах. У Німеччині збір пожертвувань на цю міжнародну роботу здійснює всесвітнє відділення Німецького Біблійного Товариства.
Adventistischer Pressedienst, і Adventist Review
Оригінальна версія цієї статті була опублікована виданням Adventistischer Pressedienst.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
В Єрусалимі виявлено кар’єр, який міг бути джерелом каменів для Другого храму