На честь адвентистського підлітка назвали астероїд

Бруна Понтес — 15-річна дівчинка-підліток з Бразилії, у 2019 році була однією з учнів школи, обраних для участі в проєкті Астрономічного клубу. У той час дівчинці було 13 років. Протягом місяця вона проводила по три години на день, спостерігаючи за небом відповідно до програми клубу.

В рамках проєкту Бруна брала участь в пошуку астероїдів і досягла певних успіхів, за які була номінована на нагороду. У підсумку на її честь астероїд 2013 EG44 був названий «Брунапонтес». Бруна увійшла в історію як наймолодша людина, яка дала ім'я астероїду.
Нагорода була вручена два роки тому, але тільки зараз була схвалена та опублікована Міжнародним астрономічним пошуковим об'єднанням (IASC, International Astronomical Search Collaboration) і бюлетенем WGSBN, виданням Міжнародного астрономічного союзу (IUA, International Astronomical Union). Дівчина отримала сертифікат від НАСА.
Тепер Бруна планує пов'язати своє життя з астрономією. Незабаром вона почне отримувати стипендію в рамках проєкту Young Astros of Tomorrow, який отримує підтримку та фінансування консульства США в Ріо-де-Жанейро в області астрономії.
Бруна не уявляла, що її участь у проєкті матиме наскільки далекосяжні наслідки.
«Це була незвичайна радість, я й уявити собі не могла, що одного разу це трапиться зі мною. У мене навіть немає слів, щоб висловити те, що я відчуваю».
Дівчина живе зі своєю сім'єю в Морангабі, район Кампус-дус-Гойтаказес, на півночі Ріо-де-Жанейро. У вільний час любить гуляти та читати. У церкві Адвентистів сьомого дня, яку вона відвідує, Бруна служить як диякониса, звукорежисера та співробітника молодіжного служіння, а також активно бере участь, як волонтер в місії Халева.
Досягнення Бруни Понтес викликало інтерес у місцевої преси, в результаті чого про підлітка стало відомо в засобах масової інформації.
Джин Барбоса
За матеріалами Міжнародні новини АСД на Facebook інформація з офіційного джерела була представлена Романом Гейкером

далі
Основна ідея форум-театру – бути активним учасником позитивних змін, які принесуть користь суспільству