Бабуся в Тік-Тоці: 64-річна адвентистка з Гватемали благовістить у Тік-Тоці

Коли 64-річна Бертільда Васкес де Квей натрапила на програму TikTok, платформу соціальної мережі, яка використовує короткі відеоролики, вона вирішила розпочати служіння з вивчення Біблії. Бабуся почала щодня ділитися біблійними віршами та підбадьорливими посланнями зі свого будинку у Сан-Лукасі, Сакатепекес, Гватемала.

Усього за два роки з моменту створення облікового запису в Тік-Тоці у неї з'явилося понад 29 700 підписників.
Її щоденні послання присвячені темі «Не бійся», а також включають біблійні курси «Віра в Ісуса» та інші ініціативи, які просуває Церква адвентистів сьомого дня. Нещодавно вона розповіла про 10 днів молитви, яким всесвітня церква слідує на початку кожного року.
«Я хотіла служити в соціальних мережах, тому що більшість людей проводять там багато часу», — сказала Квей. «Вони тримають свої телефони поруч із собою і знаходять час для прослуховування та перегляду відео, і тому я зрозуміла, що Святий Дух може діяти через звук, через відео». Цього було достатньо, щоб Квей розпочала своє служіння.
«Одного разу я помітила, що я маю більше 1000 підписників, і тому я подумала: «Отже, їм подобається те, що я роблю, тому я продовжувала, намагаючись удосконалюватися щодня», — сказала Квей.
Адвентистка сьомого дня з 13 років, уродженка Нікарагуа, вона активна у своїй адвентистській церкві Сан-Бартоломе-Мілпас-Альтас у Гватемалі, служачи пресвітером минулого року. Нещодавно її знову призначили пресвітером та скарбником.
Дружина, мати, бабуся, власник бізнесу та активний член
Як дружина, мати, бабуся та власниця бізнесу, вона зайнята протягом дня, починаючи з особистої молитви. Вона також приділяє час фізичним вправам, займається садівництвом та керує двома магазинами у школі краси. Щодня знімає відео у TikTok. Вона також публікує повідомлення в Facebook Live і нещодавно відкрила обліковий запис у Instagram.
Вона вивчає найкращий час для опублікування своїх відео. Знаходить час, щоб відповідати на запитання, які їй надсилають її передплатники, і намагається ігнорувати чи блокувати повідомлення ненависті, які вона іноді отримує.
Дуже особисте служіння
«Для мене це служіння стало дуже особистим, – сказала Квей. Що їй найбільше подобається, так це те, що вона знайшла мету в тому, щоб ділитися біблійними обітницями. Її послідовники живуть у багатьох країнах, таких як Аргентина, Перу, Болівія, Еквадор, Мексика та США.
У своєму відеозверненні у TikTok від 29 грудня 2021 року Квей (ліворуч) закликає своїх послідовників не здаватися і що людські зусилля та Божественна сила є ключем до успіху у їхньому житті. Минулого тижня у її відеозверненні розглядається біблійний уривок, присвячений 10 дням молитви, яку Адвентистська всесвітня церква проводить щороку у січні.
Квей каже, що вона отримала багато запитань від сотень людей, навіть від євангельських пасторів, які запитували, чи вона знає свою Біблію, коли ділиться своїми відео. «Можливо, я не знаю відповідей на всі питання, але Біблія знає відповіді на всі питання», - сказала вона.
«Я вважаю це дуже важливим служінням, тому що ми повинні проповідувати по всьому світу, і я вірю, що саме це я й роблю, проповідуючи в Європі, Азії, Америці та в іншому світі. Я хочу, щоб Ісус прийшов, і я хочу використати всі можливості для цього», – сказала Квей.
«Мені подобається те, що в соціальних мережах немає меж проповіді Слова Божого». Вона мріє побачити людей, яких вона торкнулася біблійною вісткою у своєму служінні, коли потрапить на небеса.
У її житті були злети та падіння. Вона залишала церкву на два роки і повернулася до Господа, повторно хрестилася і з того часу приліпилася до Ісуса. Коли Квей згадує, як Бог допоміг їй у цьому служінні, вона дуже вдячна.
Квей та її чоловік Мойзес одружені вже 48 років. Вона жила в Гватемалі з того часу, як вони одружилися. Троє їхніх дітей живуть у тому самому місті та активні у місцевій церкві.
«Коли я почала користуватися соціальними мережами, я була як курка, що клювала кукурудзу пальцями, але тепер я справляюся краще, і цього достатньо для мого служіння», - сказала вона. Це було нелегко, але Квей любить технології та продовжує дізнаватися, наскільки мінливими та динамічними вони можуть бути. Вона вважає, що будь-хто може поділитися посланнями любові та надії, знайденими в Біблії через свої мобільні пристрої.
Джерело: interamerica.org
Міжнародні новини АСД

далі
На каналі «Надія» вийшла нова програма «На початку було Слово»