34 тисячі пластикових пляшок використані для будівництва нового центру ADRA у Мавританії

Урочисте відкриття об'єктів наголошує на потенціалі агентства в спільнотах країни.

Адвентистське Агентство Розвитку та Допомоги (ADRA) у Мавританії нещодавно відкрило новий громадський центр у Нуакшоті, столиці цієї північної африканської держави. Церемонія відбулася 23 листопада 2021 р. у громаді Ель-Міна. Крім представників місцевих органів влади, на заході був присутній президент Західного Центрально-Африканського дивізіону (WAD) Елі Вейк-Дідо.
Співробітники ADRA повідомили, що новий центр було збудовано з використанням 34 000 пластикових пляшок, наповнених піском. Пляшки складають каркас споруди замість цегли або шлакоблоків. Будівля терморегулюючого центру має три поверхи і займає площу 180 квадратних метрів (1 940 квадратних футів).
Використані пляшки були зібрані молоддю спільноти у школах та установах. Деякі з них було куплено, повідомили співробітники. Необхідні інвестиції в проєкт у розмірі близько 117 000 доларів США були профінансовані завдяки співпраці між ADRA International та ADRA Belgium. У центрі буде розміщено медичне обладнання для надання первинної медичної допомоги, обладнання для мультимедійного центру, а також кабінети для вивчення мов, шиття, вишивання та бібліотека.
Керівники пояснили, що ця ініціатива є частиною діяльності ADRA щодо розвитку потенціалу через освіту та навчання дрібним ремеслам. "Будівля була спроєктована з використанням інноваційної технології, додатковою перевагою якої є захист навколишнього середовища", - сказали вони.
Під час церемонії відкриття Андре Саєнс, директор ADRA у Мавританії, нагадав про мету створення центру, яка ґрунтується на трьох основних стовпах: «здоров'я населення; вивчення комп'ютерних навичок та мов, таких як англійська, французька та іспанська; та створення багатоцільової зали для проведення освітніх зустрічей на користь молоді».
Присутні на церемонії високо оцінили динамічність ADRA в Мавританії, її наближеність до населення, що обслуговується. Вони також відзначили доступність волонтерів, актуальність проєктів та, особливо, досвід, яким вони діляться з іншими соціальними організаціями у країні.
Місцевий мер сказав, що він високо цінує присутність ADRA у комуні Ель-Міна та пообіцяв підтримувати її роботу у цьому районі. Він додав: «Я хочу, щоб молоді люди скористалися можливістю цього громадського центру для здобуття цілісної освіти, яка поєднує розумовий, фізичний і соціальний розвиток», — сказав він.
В ADRA молоді люди повинні знайти додатковий ресурс для підвищення грамотності та допомогу для того, щоб піти з вулиць, де вони звикли до жебрацтва, насильства, алкоголізму та куріння, повідомили в прес-службі місцеві співробітники. Умар Талл, відповідальний за асоціацію, яка працює над інтеграцією молодих людей без дипломів, сказав, що він переконаний, що «ADRA є можливістю для молодих людей».
Місцеві жінки також сказали, що вони цінують можливість ADRA навчати молодих дівчат за умов, коли вони часто піддаються маргіналізації.
Вейк-Дідо високо оцінив зусилля, докладені до реалізації цього проєкту, та привітав команду ADRA за їхню самовідданність. «Я сподіваюся, що місцеве населення відвідуватиме цей центр і добре використовуватиме те, що він пропонує», — сказав він.
Нджок Девід Вів'єн та Абрахам Бакарі, Західний Центрально-Африканський дивізіон, та Adventist Review
Оригінальна версія цієї історії була опублікована на сайті новин Західного Центрально-Африканського дивізіону.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Релігійні консервативні батьки найбільш успішні у передачі віри дітям: дослідження