Учителі Школи Біблії підвищували кваліфікацію на конгресі

Двісті учасників зі всієї України завітали до Українського адвентистського центру вищої освіти, що в Бучі на Київщині. Протягом трьох днів, з 14 по 16 вересня, наставники Школи Біблії – онлайн-ресурсу для вивчення Святого Письма – слухали семінари, спілкувалися та збагачувалися духовно.

За словами Сергія Вершила, директора Школи Біблії, мета заходу – представити наставникам спільний напрям діяльності на наступні декілька років, а також підтримати їх та надихнути на плідну роботу.
Тематика семінарів на конгресі охоплювала не тільки безпосередню діяльність вчителів, а й їхній духовний стан. Координатор адвентистської місії в Україні Роман Проданюк розповідав про важливість особистої молитви, ділився порадами, як взаємодіяти зі своїм оточенням, та закликав не боятися розширювати коло знайомств, адже це дає можливість розповісти про Ісуса більшій кількості людей. Координатор адвентистської місії в західних регіонах Віталій Мелесь розповідав про переваги особистого служіння. Він наголосив, що існує лише один спосіб, щоб зробити характер людини схожим на характер Ісуса Христа: потрібно розповідати іншим про Боже Слово. Сергій Вершило давав поради щодо організації діяльності Школи Біблії у місцевих адвентистських громадах. Він також ділився роздумами про мотивацію до змін – щоби учні Школи Біблії не тільки отримували інформацію з уроків, а прагнули до змін у власному житті.
Особливою підтримкою та заохоченням стали особисті історії учасників конгресу. Сергій Вершило розповів про жінку, яка була членом Адвентистської церкви, однак протягом довгого часу не відвідувала громаду. Її знайома вирішила надіслати їй уроки зі Школи Біблії. Ця жінка почала їх регулярно вивчати і залучила до дослідження Біблії свого чоловіка. Вони обидва стали відвідувати церкву, а чоловік згодом охрестився.
Учасники, об'єднані в групи за ознакою проживання, ділилися досвідом Школи Біблії зі своїх регіонів. Але досвідів було так багато, що не вистачало часу, запланованого для цієї частини заходу. Так, представники Школи Біблії з Поділля розповіли, що після публікації у соцмережах оголошення про біблійний курс, серед тих, хто відгукнувся на заклик, один із наставників побачив свою знайому. Вони почали разом вивчати уроки, і згодом ця учениця захотіла охреститися. Вона зауважила, що для неї важливим фактором на користь розпочати навчання було саме те, що її біблійний вчитель – той, кого вона вже знала особисто.
Особливим свідченням про результати діяльності Школи Біблії була присутність на конгресі трьох біблійних вчителів, які певний час тому проходили курс біблійних уроків. Вони розпочали знайомство з Біблією за допомогою онлайн-курсів, після цього долучилися до Адвентистської церкви, та стали вчителями, які так само допомагають іншим проходити навчання в Школі Біблії, як колись допомогли їм.
Учасники конгресу повернулися до своїх громад, отримавши новий досвід впровадження навчання в Школі Біблії з різних регіонів, а результатом заходу, за словами одного з учасників, Івана, стала більша мотивація служити.
Школа Біблії - це навчальна платформа, долучитися до якої можна у будь-який час. На сайті bibleawr.com представлено понад тридцяти курсів різної тематики: вивчення Біблії для початківців та тих, хто прагне більш глибоких досліджень; курси про сімейні стосунки; здоров'я; теми для молоді та дітей, тощо. Наразі вже понад 3000 осіб стали студентами цієї школи.
Інна Сокольська

Фото: Інна Сокольська, Володимир Велечук, Сергій Вершило

далі
Особливості релігійної комунікації Адвентистської церкви в Україні в умовах війни