У Луцьку відкрили адвентистську школу “Місто надії”

Незважаючи на російське вторгнення в Україну, адвентистські заклади освіти продовжують освітній процесс. На 555 день повномасштабної війни 23 адвентистських школи відкрили свої двері для учнів і розпочали новий навчальний рік. Новиною стало відкриття школи «Місто надії» у місті Луцьк.

Адвентистська церква в Луцьку відкрила дитячій садок у 2015 році. Позитивна оцінка цього закладу ширилася між батьками. Близько 60 дітей відвідували різні програми садочку, який зайняв весь перший поверх молитовного будинку Адвентистської церкви. Саме завдяки тому, що дитячий садочок знаходився на території молитовного будинку, чимало людей дізналися про Адвентистську церкву і вперше переступили її поріг.
Але дитячого садочка було недостатньо. Батьки та діти не хотіли залишати свою чудову «маленьку школу», тому завжди виказували бажання, щоб крім садочка була започаткована і загальноосвітня школа. Щоб реалізувати ці плани, два роки тому церква почала нову будівлю. Війна дещо відклала плани з відкриття першого класу, але, завдяки допомозі від Господа та наполегливій праці директора школи Світлани Окуневич, пасторської сім’ї Слободських і працівників навчального закладу, в цьому році школа розпочала перший навчальний рік.
Відкриття школи під час війни має свої особливості. Виявилось, що отримати державну ліцензію не так складно, як знайти та підготувати бомбосховище згідно з вимогами воєнного стану. Але з Божою допомогою, все було зроблено, і першого вересня батьки і діти відвідали свято першого дзвоника.
На свято також завітали гості: керівник відділу освіти Західної конференції Адвентистської церкви (територія Волинської, Закарпатської, Рівненської, Львівської областей) Валентин Шевчук, і керівник відділу освіти Адвентистської церкви в Україні Костянтин Кампен. Після урочистої програми відбувся цікавий квест для дітей, який завершився солодким столом. Задоволені діти дитячого садочку пішли додому, а першачки - на свій перший урок.
Наша молитва, щоб нова школа в Луцьку та всі інші адвентистські школи в Україні були дійсно «Містом надії» для багатьох дітей під час війни.

Костянтин Кампен

Фото автора

далі
В’ячеслав Дем’ян обраний генеральним директором Hope Channel International