Полтавський адвентист отримав відзнаку за внесок у розбудову національного університету

Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка (ПНПУ) нагородив Руслана Ільченка почесним знаком “За особистий внесок у розбудову університету”. Відповідне рішення було прийняте Вченою радою 28 березня 2024 року. Церемонія вручення відбулася 12 квітня, та була присвячена 110-річчю університету.

Під час церемонії ректорка Марина Гриньова подякувала колегам, партнерам і стейкхолдерам за підтримку української освіти і науки.
“Наше бажання щось змінювати починається із найскладнішого кроку – ухвалювати непрості рішення. Інвестувати свій час, зусилля, ресурси, енергію, знання і вміння в молоде покоління – це державницьке рішення”, – зазначила ректорка.
Руслан Ільченко захистив дисертацію «Особливості психологічної реадаптації постнаркозалежних дорослих за методом Мерилін Мюррей», за спеціальністю “Психологія”, галузь знань “Соціальні та поведінкові науки”, та отримав ступінь доктора філософії у 2023 році.
Наразі він викладає в ПНПУ на трьох кафедрах: соціальної роботи, реабілітації, та повоєнної адаптації; психології; кризової психології.
Після отримання докторського ступеня, Руслан Миколайович розробив сертифікатньо-освітню програму, яку також викладає в ПНПУ. Програма спрямована на підвищення кваліфікації тих, хто має базову освіту в галузі психології, соціальної роботи або теології, а також націлена на підготовку психологів, які будуть працювати за методом Мерилін Мюррей у прифронтових і деокупованих територіях України.
Окрім освітньої діяльності, Руслан Ільченко продовжує
керувати реабілітаційним центром «Вихід є!», який він заснував у 2002 році. Наразі центр приймає для двотижневої реабілітації постраждалих внаслідок війни, зокрема тих, хто зазнав насильство, катування, або втратив когось з близьких. Під час перебування в центрі пацієнти отримують консультації психолога, психотерапевтичний супровід, в тому числі ті, у кого діагностований посттравматичний стресовий розлад. За підтримки донорів та місцевої влади реабілітація постраждалих відбувається на безоплатній основі, за місяць реабілітацію проходять 50 осіб.
Як передає Суспільне Полтава, фінансування реабілітації відбувається за підтримки німецького фонду «Humedica e.V.» і внеску міської громади.

Валентин Загреба

Фото: Інтернет-видання Полтавщина, Руслан Ільченко

далі
Команда радіо «Голос надії» зустрілась зі слухачами на Закарпатті