Онлайн табір об'єднав сорок п'ять дітей з п'ятнадцяти міст

Онлайн табір «Prime time», організований відділом дитячого служіння Східно-Дніпровської конференції відбувся з 3 по 6 січня.

Тема табору — час, його цінність і вміння правильно ним розпоряджатися.
Табір зібрав сорок п'ять дітей віком від 7 до 12 років, з п'ятнадцяти міст. Всі вони вперше взяли участь в незвичайному таборі, протягом чотирьох днів збираючись для онлайн спілкування. Для зручності, зустрічі проходили дві години до обіду та дві години після, а діти були розподілені по загонах, в яких було п'ять: Хвилинок, Модіам, Снігових хвилинок, Мандарин 202 і Liga Prime Time.
Деякі хлопці збиралися удвох або втрьох, щоб разом приєднатися до спілкування. А деякі, як, наприклад, в Сєвєродонецьку, організували команду, яка зустрічалася в молитовному будинку та спільно виконувала всі табірні завдання.
Спілкування починалося з загальнолагерної зустрічі, на якій діти співали та дивилися невеликі відеосюжети. Ведуча Дар'я Токарєва знайомила хлопців з темою дня, а пастор табору Максим Лазарєв ділився біблійними роздумами. Йому допомагали два персонажі: Невстигайкіна (Надія Середа) та професор Поспішайко (Леонід Лук'янов), які обговорювали різні життєві ситуації, пов'язані з використанням часу.
Після спільної табірної зустрічі діти проходили біблійний урок у своїх загонах і знову поверталися на загальну зустріч, щоб отримати домашнє завдання. Щодня хлопчаки та дівчатка виконували певні завдання — фото квести, кулінарні вироби, вчили пам'ятні тексти — і за це отримували у свій банк часу «хвилинки». За допомогою цієї гри діти вчилися використовувати час, а за результатами виконання всіх завдань отримали в кінці табору подарунки.
За чотири дні діти обговорили теми про те, Хто є Автором часу, як правильно ставити цілі та досягати їх, розподіляючи час раціонально, та як навчитися виділяти час для важливих справ.
Після обіду всіх чекала ще одна захоплива частина — майстер-класи від Уляни Романюк, а також спілкування в загонах, і загальнолагерна зустріч, після якої пастор підбивав підсумки дня.
Також підсумком виконаних щоденних робіт був відеоматеріал, який готував Максим Ларіонов, збираючи фото та відео для показу під час загальнолагерної зустрічі.
Проведення онлайн табору стало можливим завдяки злагодженій роботі команди організаторів, а також допомозі батьків. Важливу частину — технічне забезпечення, підключення звуку та відео, розподіл по загонах та регламент, забезпечували Станіслав Мірошниченко та Юрій Романюк.
Як зазначає керівник відділу дитячого служіння Тетяна Захарова, хоча онлайн табір має певні обмеження через неможливість повноцінно бачити відгук учасників і бути одночасно в одному просторі, але для дітей ця зустріч принесла велику радість: «За час табірної зустрічі вони навчилися чогось нового, познайомилися з однолітками з різних міст, і навіть залучили батьків у виконанні завдань і вже з нетерпінням чекають нової зустрічі в таборі влітку — вже без онлайн спілкування та моніторів».
Валентин Загреба
Інформація взята з «Логос Інфо»

далі
На честь адвентистського підлітка назвали астероїд