Угорські адвентисти відвідали Київ з гуманітарною допомогою

Чергова угорська гуманітарна місія відбулася з 8 по 10 липня у Києві.

І на цей раз ініціатором, організатором та спонсором цієї програми був підприємець з Будапешту – Ласло Опо, який ще весною, під час попереднього візиту в Бучу та Київ, пообіцяв, що знову повернеться до Києва. З Божою допомогою Ласло дотримав свого слова.
До збору продуктів харчування для Києва в Угорщині великий фінансовий вклад зробили Придунайська Конференція Угорського Уніону та організація ADRA в Угорщині. Жертвували і різноманітні неадвентистські організації, долучилися рядові члени Церкви, приятелі, навіть і з Закарпаття. Цього разу з Будапешта до Києва було привезено близько трьох тонн продуктів.
Допомагав збирати, а потім і супроводжував цей вантаж Роберт Чізмадія з Угорщини, новообраний секретар Транс Європейського Дивізіону (колишній президент Придунайської Конференції Угорського Уніону), який, користуючись цією можливістю, приїхав в Український Уніон Церкви адвентистів сьомого дня з офіційним візитом.
Від української сторони в організації місії, з перекладом допомагав та супроводжував закордонних гостей до Києва Роберт Біро із Закарпаття.
Велику допомогу в організаційних питаннях та у безперешкодному перетині кордону надала ADRA Україна та Альберт Пірчак.
Гуманітарний вантаж вирушив з Будапешта у четвер ввечері, у п'ятницю вранці після короткої зупинки та відпочинку при церкві «Еммануїл» у Мукачеві, команда продовжила свій шлях до Києва. Господь благословив цю місію. Дорога як до Києва так і у зворотному напрямку в неділю пройшла успішно і відносно швидко, враховуючи те, що мікроавтобус та критий причіп були завантажені максимально, що було видно навіть по стану коліс.
У Києві гостей прийняв вже вдруге Роман Проданюк, керівник Київської Конференції та Віктор Вертило, пастор Центральної громади, разом із своєю гостинною сім'єю. Гуманітарний вантаж був розвантажений у Центральній громаді на Подолі.
У суботу відбулась зустріч угорських гостей із Станіславом Носовим, президентом Українського Уніону. Згодом, під час спільного обіду, між ним та секретарем Транс-Європейського Дивізіону відбулася робоча ділова нарада.
Найбільш урочистою частиною суботнього дня було ранкове богослужіння у Храмі на Подолі, на початку якого угорським гостям – Роберту Чізмадія, Ласло Опо та Роберту Біро Роман Проданюк подарував цінні подарунки, вишиванки від Київської Конференції. Представив гостей зібранню Станіслав Носов.
Потім досвідами про організацію й учасників збору допомоги в Угорщині, з допомогою фотопрезентації поділився Ласло Опо.
Після нього з актуальною та динамічною проповіддю під назвою «Велика Боротьба у маленькій кімнаті» до присутніх та до інтернет глядачів (через пряму трансляцію на ютуб каналі «Храм на Подолі») звернувся Роберт Чізмадія, з перекладом Роберта Біро.
Після обіду служіння у Храмі на Подолі продовжилось, на спеціальну духовну програму прийшло близько 120 чоловік, які записалися для отримання продуктової допомоги.
Угорські гості в супроводі керівника адвентистської церкви в Україні, його дружини та Романа Проданюка спершу оглянули будівлю та хід будівництва адвентистської школи та центру впливу у Києві.
Потім гості поїхали в Бучу, де ректор Українського гуманітарного інституту (УГІ) Андрій Шевчук показав іноземним гостям територію навчального закладу, розповів про Божу охорону інституту під час ворожої окупації та показав корпуси і територію УГІ.
Після цього гості ще побачили залишки спаленої ворожої військової техніки на околицях Києва та ввечері побували у самому центрі української столиці.
В неділю вранці, 10 липня угорські гості поїхали з Києва додому, спершу знову до Мукачева, а звідти, після короткого відпочинку, продовжили шлях далі в Угорщину, і з Божою допомогою в понеділок вранці вже були вдома.
У своїх серцях вони зберегли та привезли в Угорщину для своїх громад та сімей частинку гостинності, любові і вдячності українських братів і сестер міжнародної дружньої адвентистської Церкви.
Роберт Біро, пастор, м. Мукачево

далі
Довгоочікувана зустріч з онуком. Соціальний рейс ADRA Ukraine допоміг об’єднати родину