Адвентисти подарували першій леді України християнські книги

Олена Зеленська завітала в гості до родини Паскевичів, які вже понад 10 років дарують свою любов дітям у будинку сімейного типу. Зустріч відбулася напередодні жіночого свята, 4-го березня в селі Верин, Львівської області, куди сім’я переїхала із початком повномасштабного вторгнення. Фундація першої леді України займається відновленням людського капіталу, аби кожен українець почував себе фізично, ментально здоровим та захищеним.

«Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер, через війну, їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім, а батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людям, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані допомогти. Адже саме це і захищає зараз Україна: свої родини та свій дім», - написала Олена Зеленська.
Під час свого візиту перша леді спілкувалася з дітьми, слухала їхній спів адже більшість діток займаються музикою, та, окрім гуманітарної допомоги, подарувала дітлахам книжки.
«Пані Олена дуже щира та дружня у спілкуванні; з нею у розмові я відчувала себе абсолютно вільно. У такий час як війна, ми усі почувалися РІДНО: ніякої зверхності або натиску. Коли мені зателефонувала помічниця пані Олени зі проханням приїхати до нас у суботу аби поспілкуватися, я зазначила, що ми маємо звичай ходити до церкви по суботах, тож приїдемо тільки в обід. Дівчина відповіла, що вони розуміють нас і поважають наші звичаї, тож приїдуть, коли нам зручно. Коли Олена подарувала книжки дітям, мені спало на думку у відповідь подарувати книжки Еллен Уайт. Ми мали при собі «Велику Боротьбу» та «Бажання віків». Я їх підписала, та передаючи, зазначила, що саме «Бажання віків» є найчитанішою книгою сенату США і найкращим коментарем на чотири Євангелія. Я вірю, що ця зустріч є Божим провидінням», - розповідає Оксана Паскевич.
Родина Паскевичів, маючи п’ять синів, завжди мріяли про дочку, і у 2008 році вдочерили першу дівчинку. Згодом родина зростала, і вже в 2012 Паскевичі переїхали до будинку, який їм призначили саме для виховання діток. Оксана і В’ячеслав за професією педагоги. До початку повномасштабного вторгнення родина мешкала у Дніпровській області, у будинку сімейного типу, але через постійні обстріли вони були вимушені переїхати до Львівської області. Місцева влада виділила родині будинок, який раніше теж використовувався як будинок сімейного типу. Там діти мешкають і навчаються.
Віра Середа

далее
Адвентистська церква в Україні про становище жінок під час війни