Стежки волонтерів, які цього разу пролягали через Київську, Чернігівську, Вінницьку, Миколаївську, Херсонську, Полтавську та Кіровоградську області

Швидко евакуюйте нас

20 квітня волонтер проєкту «Hope for Ukraine» відправився на евакуацію багатодітної сім’ї з села Кавказ, що в Херсонській області.
Люди там живуть в страху, оскільки снаряди зриваються зовсім поруч. Так, коли волонтер заїхав в село, снаряд якраз потрапив в будинок сусідів цієї сім’ї та будинок загорівся.
Батько дітей благав якнайшвидше вивозити їх звідси.
Жінку, п’ятеро її дітей та двох онуків посадили в автомобіль та швидко вивезли з села. Евакуйованих на деякий час розмістили в місті Кривий Ріг в реабілітаційному центрі «Вихід є». Всіх нагодували, дали можливість покупатися, а для діточок знайшовся й новий одяг.
Співробітництво
В місті Гадяч, що в Полтавській області, при гуртожитку Гадяцького коледжу культури та мистецтв ім. І.П. Котляревського тимчасово мають притулок переселенці з територій на яких ведуться військові дії.
Волонтерам проєкту «Hope for Ukraine» вдалося підписати тристоронній договір з колишньою їдальнею коледжу, на умовах спільного фінансування.
Один раз на два тижні від проєкту «Hope for Ukraine» на потреби їдальні перераховуються кошти на які купуються продукти та готуються обіди для тієї частини біженців, які тимчасово проживають в гуртожитку.
Їдальня звітується за витрачені кошти перед волонтерами проєкту та надає необхідні документи.
Декілька десятків нужденних на утриманні
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» в місті Кропивницькому намагаються кожного дня підтримувати переселенців. В основному це жителі Донбасу, Харкова та Херсонщини, які залишали свої домівки, тікаючи від війни куди бачать очі, — наразі в Кропивницький.
Найбільша потреба в цих людей — це харчові продукти та засоби особистої гігієни.
Волонтери Кропивницька активно допомагають людям які опинилися в скрутному становищі.
Також кожного дня, на базі церкви Адвентистів сьомого дня та по домівках членів церкви ночують переселенці. В середньому це декілька десятків нужденних щоденно.
Всіх людей, яким волонтери надають допомогу, запрошують на богослужіння.
Учасник війни в Афганістані та його дружина
В місті Вишгород, що в Київській області, волонтери проєкту «Hope for Ukraine» надали гуманітарну допомогу літнім чоловікові та дружині.
Чоловік в минулому був учасником Афганської війни. Після війни має серйозні проблеми зі здоров’ям, оскільки він отримав контузію. Має статус особи з інвалідністю внаслідок війни.
Волонтери допомогли подружжю пакунками з харчовими продуктами.
Діяльність відділу медицини катастроф
Відділ медицини катастроф Комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» щиро вдячний проєкту «Hope for Ukraine».
Внаслідок початку бойових дій частина працівників була позбавлена змоги поїхати додому, до своїх сімей, а частина навпаки, щоб відділ працював в цілодобовому режимі разом з сім‘ями приїхали до відділу. Всім довелося жити та харчуватися на території відділу. Завдяки проєкту працівники змогли придбати харчові продукти, а саме: питну воду, крупи, олію, хліб, печиво, сир, овочі, фрукти. Завдяки наданій допомозі в придбанні продуктів люди мають можливість самостійно готувати їжу.
Наразі відділ працює цілодобово та безперервно, як і працював до війни, а його бригади надають кваліфіковану медичну допомогу всім, хто її потребує: як мирному населенню, так і військовим.
В очікуванні батька
22 квітня волонтери проєкту «Hope for Ukraine» евакуювали з Херсонської області жінку та трьох її дітей.
Так сталося, що вони в себе вдома постійно знаходились під обстрілами та ховалися, тому вирішили поїхати в безпечніше місце. На жаль, батько дітей не зміг цього разу виїхати, але вони надіються, що в найближчому часі він зможе приїхати до них та сім’я об’єднається.
Їх всіх поселили в реабілітаційному центрі «Вихід Є!», на базі якого організований прихисток для переселенців.
Переселенці в оздоровчому комплексі
В село Сувід, що в Київській області, в оздоровчий комплекс, який зараз слугує прихистком для багатьох вимушених переселенців з «гарячих точок» волонтери проєкту «Hope for Ukraine» привезли генератор та обігрівачі, які зараз необхідні для комфортного проживання людей в комплексі.
Польова кухня
У Немішаєвському та Бучанському районах один автобус від проєкту «Hope for Ukraine» працює з місією роздачі продуктових наборів.
Оскільки там ще не відновили електропостачання, люди вимушені готувати їжу собі та своїм сім’ям надворі. В одному із жилих комплексів міста Немішаєве люди організувалися та побудували польову кухню, де на вогнищі по черзі приходять та готують їсти.
Завдяки проєкту, люди отримали харчові продукти та хліб.
Біла Церква та навколишні села
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» відвідали переселенців, які тимчасово проживають в місті Біла Церква та сусідніх з ним селах.
Людям роздали пакунки з харчовими продуктами та засобами особистої гігієни.
Сім’ї з маленькими дітками змогли отримати дитяче харчування та підгузки.
Радість приносить ...душова кабіна
Дві сім’ї з дітьми були евакуйовані волонтерами проєкту «Hope for Ukraine» з Херсонської області з міста Нова Каховка.
Люди насилу вибралися з міста.
Їм надали дві кімнати в реабілітаційному центрі «Вихід Є!» та нагодували. А коли вони побачили душову кабіну, то дуже сильно зраділи, що зможуть добре помитися. Люди вже давно такої можливості не мали, оскільки були вимушені ховатися від пострілів та вибухів.
В полі зору Нова Одеса
В місті Нова Одеса, що в Миколаївській області волонтери проєкту «Hope for Ukraine» допомагають переселенцям та місцевим нужденним харчовими продуктами, дитячими підгузками та одягом. Разом з гуманітарною допомогою людям роздають християнську літературу.
Також волонтери пропонують людям залишити свої контакти, щоб бути на зв’язку та щоб волонтери мали змогу, за потребою, допомагати й надалі.
Пенсії не вистачає
В місті Чернігів продовжують роздавати гуманітарну допомогу нужденним у вигляді харчових продуктів.
На базі духовного центру «Надія» волонтери проєкту «Hope for Ukraine» продовжують роздачу пакунків з харчовими продуктами. Люди утворили величезну чергу біля вікна роздачі допомоги, щоб отримати продукти та мати змогу вдома приготувати собі їжу.
В більшості це літні люди, які не мають заробітків та проживають на державну пенсію, якої наразі зовсім не вистачає на необхідне.
Перечекали й повернулися
На сімнадцятий день від початку в'їзду російських військових в місто Димер, Олександр взяв дружину та дітей та спробував пішки покинути місто.
Чомусь саме в той день на пропускному пункті нікого не перевіряли та дозволили всім просто піти з міста. В інші дні до того й після була інша ситуація.
Люди евакуювалися та перечекали стабілізації ситуації місті в більш безпечних місцях, а тепер повернулися додому.
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» надали їм гуманітарну допомогу, а саме доставили їм пакунок з гуманітарною допомогою в вигляді харчових продуктів.
Повністю зруйнований будинок
24 лютого зранку в Чернігові прогриміли вибухи. Шістнадцятирічний Олександр та його сім’я проживали в приватному будинку, на подвір’ї якого був погріб, де вони й вирішили заховатися. Але батько Олександра відповів, що цей погріб не придатний для сховища, він земляний та легко обвалиться у випадку бомбардування. Тому вони всі побігли до сусіда, що сховатися в бетонному погребі.
6 березня вони всією сім’єю вирішили евакуюватися з міста. Виїхавши, сім’я шукала місце проживання в місті Канів, потім в місті Мукачево, але не знаходили відповідних умов для проживання з маленькою дитиною старшого брата Олександра, який виїхав разом з ними.
Нарешті, вони знайшли місце проживання в місті Жмеринка, що у Вінницькій області, де й проживають до цього часу.
На жаль, їхній власний будинок в Чернігові повністю знищений.
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» надали цій сім’ї гуманітарну допомогу.
На фото Олександр з сестрою та фото їх зруйнованого будинку.
Наразі церкви перетворилися в розподільчі центри
На минулому тижні волонтери проєкту «Hope for Ukraine» відвезли гуманітарний вантаж в Київську область в міста Біла Церква та Узин, а також в Чернігівську область в міста Конотоп та Бобровиця.
Гуманітарну допомогу розвантажили при молитовних будинках церкви Адвентистів сьомого дня, які наразі слугують розподільчими центрами. Далі волонтери будуть пакувати та роздавати допомогу всім нужденним.
Пресслужба проєкту «Hope for Ukraine»

далее
Волонтерські мандри з допомогою Дніпропетровською, Волинською, Вінницькою, Хмельницькою, Донецькою та Херсонською областями