Звернення президента Генеральної Конференції Теда Вільсона і доктора Пітера Ландлесса – директора відділу Служіння Здоров’я ГК, щодо пандемії коронавірусу COVID19

Представляємо вашій увазі звернення президента Генеральної конференції Теда Вільсона і доктора Пітера Ландлесса – директора відділу служіння Здоров'я Генеральної конференції, зроблене з питання пандемії коронавірусу COVID-19 через соціальну мережу Facebook:

«Вітаю всіх іменем нашого Господа, хто дивиться нас прямо зараз, і хто ще буде дивитися! У цей складний для всіх час, коли існує серйозна небезпека пандемії — поширюється по нашій планеті коронавірус, багато людей панікують, не знаючи, що робити далі, як захистити себе і тих, хто дуже дорогий їм. Я хотів би поділитися з Вами словами підбадьорення, а також деякими практичними порадами.
Разом зі мною доктор Пітер Ландлесс, директор відділу служіння Здоров'я Генеральної конференції. Він також запропонує нам зі свого боку не тільки рекомендації з області превентивних заходів і засобів, щоб підтримати нас в цій ситуації, але і духовне підбадьорення.
І я, безумовно, поділюся з вами своїми духовними думками в якості такого підбадьорення. Хочу, щоб ви знали: всесвітня церква добре обізнана про поточну ситуацію, ми уважно моніторимо всі зміни, що відбуваються, у нас є групи людей, які посилено працюють, щоб визначити кращі рішення для нинішніх труднощів. Як з боку ведення справ церкви, так і в бажанні виконати і дотримати принципи муніципальних і федеральних законів, які входять в силу. І це, не дивлячись на те, де і в якій частині світу ми знаходимося.
Найважливіше, що ми хочемо, щоб Ви були в безпеці, захищені, не тільки фізично, а й духовно. І щоб Ви були свідками Господа в цей час кризи і паніки. Адвентисти сьомого дня повинні бути яскравим прикладом того, як потрібно бути повністю присвяченими Господу, Як стати справжньою допомогою ближнім під час потреби. Ми не хочемо, щоб ви сумували або впадали в паніку. Довіримося Господу і Його Слову, разом з тим рухаючись далі, справами і словами свідчачи про Бога.
Стикаючись з безліччю важко переборюваних факторів, багато організацій скасовують виїзні види діяльності і багатолюдні зустрічі. І адвентисти сьомого дня також намагаються діяти, виходячи з такого підходу до ситуації. Генеральна конференція тимчасово скасувала певну виїзну діяльність, але це не означає, що ми зупиняємо свою роботу і наш рух Адвентистського служіння для слави Божої. Цей рух народився на небесах і Господь контролює його. Так що не бійтеся! Ми опинилися тут не випадково. У нас є путівник і компас. Сам Бог веде цю Церкву!
Доктор Ландлесс, чому б Вам не поділитися з нами медичною думкою на ті проблеми, з якими одномоментно стикаються люди по всьому світу. Як ми практично можемо захистити себе? Розкажіть нам, виходячи з вашого досвіду, так як ви багато вивчаєте і моніторите цю ситуацію, і ми вдячні вам за це. Розкажіть нам і всім нашим друзям.
- Дякую. Це перевага – працювати з вами і з церквою над вирішенням цієї дуже важливої проблеми. Ми зіткнулися з тим, з чим поки ще не так вже й багато хто боровся. Це дійсно лякає, тому що це нове для нас. Але це не новий вірус, це мутація існуючого відомого вірусу. Однак переживання викликає те, що ми не маємо імунітету до цього вірусу. Інша проблема полягає в тому, що вірус поширюється неймовірно швидко. Стадія пандемії досягнута за 3,5-4 місяці. Це дуже швидко. Це те, з чим зіткнувся світ в цілому, а також спільноти, які ми любимо і яким служимо. І ми повинні вирішити, як ми відповімо на це. Паніка - не відповідь. Я бачу людей, які панікують, роблять незрозумілі речі. Однак ми повинні перебувати в стабільній і безсумнівній вірі.
Є практичні речі, які ми можемо і повинні робити. Такі як миття рук протягом 20 секунд. Якщо у вас поблизу немає мила і води, використовуйте антисептик для рук. Я ношу його з собою постійно. Вміст спирту в ньому має бути як мінімум 60%. Тільки для зовнішнього застосування. Ми миємо наші руки ретельно, витираємо їх. У будь-якому місці, де б ми не були.
Цей вірус може жити до 9 днів на поверхні одягу або предметів, з якими ми стикаємося. І я так радий, що багато організацій зараз практикують регулярну обробку поверхонь, аж до кнопок ліфта.
Ще одна важлива річ. Адвентисти Сьомого Дня – це велика сім'я. Ми любимо одне одного, і любимо обійматися, потискати руки. Але зараз краще використовувати чудову усмішку. Знаєте, усмішка може сказати так багато приємного. Так само, ми можемо кланятися одне одному, махати руками. Не тисніть руки, робіть «кулак до кулака», «лікоть до ліктя», деякі люди торкаються один одного носками черевиків. Але ви знаєте, що турбує мене? Ви можете впасти, роблячи це ногами.
І, звичайно, дистанція. Це одна з складних речей, які ми змушені втілити в життя. Тримайте дистанцію близько одного метра, коли розмовляєте з кимось. І ще, люди запитують: "Чи потрібно мені носити маску?" Маска допомагає тільки у випадку, якщо, наприклад, я був заражений, і не хочу поширювати вірус, тоді я повинен носити маску. Тобто маска може захистити інших від мене. Але носити її просто так – це не дає ніякої користі. І я не думаю, що нам потрібно турбуватися про наявність масок. Залиште їх працівникам охорони здоров'я, щоб вони їх використовували.
Ми повинні бути обережні, плануючи свої подорожі. І ви мали рацію, церква буде продовжувати працювати посилено, і так, як потрібно в цій ситуації, і не закриється. Ми повинні дотримуватися правил, що стосуються зборів груп людей, і подорожей. І продовжувати працювати. І стільки, скільки можливо, ми будемо продовжувати працювати. І, звичайно, як лікар і пастор, хочу сказати, що ми не будемо позбавлені від проблем, які приходять в цей світ. Ми будемо хворіти, але у нас є надія!
А тепер більш конкретно - які практичні речі ми можемо робити? Ми можемо добре спати, пити багато води, їсти хороші фрукти і овочі, харчуватися добре і повноцінно. Переконайтеся, що ви живете за принципами здорового способу життя і не забуваймо про найважливіше з них: довіра Богу! І тоді, зіткнемося ми з цим чи ні, у нас є надія, тому що Божа благодать оновлюється щоранку. Тому, ми спасенні. У нас є надія. Цей час – час надії. Це час, щоб не панікувати, не бігти, але бути відповідальним, бути руками Ісуса в зламаному світі.
Прекрасно, дякую, докторе Ландлесс, ми дуже це цінуємо. Я хотів би надихнути вас бути практикуючими свідками в цей час кризи. Бути більш обізнаними щодо проблеми та власного здоров'я. Будьте завбачливі, працюйте усвідомлено, і при цьому будьте свідками Христа! І для багатьох людей, хто панікує і не знає, що робити, будьте якорем стабільності. Будьте джерелом надії. Перебуваючи в Ісусі Христі, будьте світлом у темряві. Я закликаю вас, проходячи через це випробування, бути сильним доказом і свідченням присутності Господа. Біблія говорить, що людські серця будуть знемагати від страху. Це саме той час, коли Адвентисти Сьомого дня привселюдно скажуть: "у нас є надія у Христі!".
Я поділюся з вами двома прекрасними віршами з Біблії.
«Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає». (Iсая 26:3)
Майте цей чудовий зв'язок, це довіра в Господі. Це вірш зі Старого Завіту. Адвентисти сьомого дня визнають і Старий і Новий Завіти. 66 чудових книг Біблії дають нам надію разом.
«Бо не дав нам Бог духа страху, але сили, і любови, і здорового розуму». (2-е Тимофiю 1:7)
Коли люди навколо нас панікують, не мають віри і надії, ми можемо бути сильними, покладаючись на Самого Бога. Особливо в цей неспокійний час. Будьте сильними, мужніми, з твердою основою – Ісусом Христом.
Ми будемо з вами на зв'язку, а зараз дозвольте мені помолитися разом з вами.
Отче наш, дякуємо Тобі за те, що ми можемо покладатися на Тебе, як на тверду скелю. За те, що ти можеш дати нам підбадьорення і напрямок, як ставитися до кризи і кожної ситуації. Ми віддаємо себе під Твою руку, ми молимося за тих, хто, на превеликий жаль, відчуває фізичні наслідки цього коронавірусу. Ми просимо, щоб Ти наблизився до них і був з ними як Великий цілитель. Проведи їх через цю ситуацію. Будь з сім'ями тих, хто сумує за тими, кого вони втратили. Ми молимося, щоб кожен адвентист сьомого дня був носієм сили і підбадьорення для інших у цей час труднощів. Дякуємо Тобі за те, що Ти чуєш нас. Ми знаємо, що Ти скоро прийдеш, що Ісус скоро з'явиться в хмарах на небі. Допоможи нам передати цю прекрасну надію для інших. І допоможи нам також пам'ятати, що ти прийшов, щоб дати нам життя з надлишком, не тільки вічне, але і тут, на землі, через силу Святого Духа. Дякуємо, що чуєш нас. В ім'я Ісуса ми просимо це все. Амінь».
Джерело: esd.adventist.org

далі
Церква Адвентистів Сьомого Дня у місті Енергодар намагається відповідати на потреби оточуючих людей