Поради Університету Здоров'я Лома Лінда щодо скорочення ризиків від Коронавірусу

Згідно слів експерта, миття рук - найважливіше, що ви можете зробити, щоб запобігти поширенню захворювання.

Новий коронавірус, виявлений в центральному китайському місті Ухань, привернув увагу всього світу і почав поширюватися в інших країнах.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), коронавіруси не нові. Ця назва стосується сімейства вірусів, що викликають хвороби від застуди до більш важких захворювань. У минулому тільки два варіанти вірусу викликали важкі захворювання у людей - респіраторний синдром на Близькому Сході (MERS) і гострий респіраторний синдром (SARS).
За даними ВООЗ, станом на 29 січня новий штам, названий 2019 nCoV, був пов'язаний з більш ніж 7 700 випадками захворювань. Переважна більшість таких випадків сталося в Ухані і прилеглих містах провінції Хубей.
Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) опублікували заяву, в якій говориться, що повна клінічна картина 2019 nCoV досі не до кінця зрозуміла. Передача від людини до людини була підтверджена. Вакцини від вірусу немає.
Хоча штам цього захворювання може бути новим, метод його запобігання такий, як і інших респіраторних захворювань, таких як грип або застуда.
Адріан Коттон, керівник відділу медичних операцій Університету Здоров'я Лома лінда, сказав, що людям, особливо тим, хто більш вразливий до хвороб, вкрай важливо вживати профілактичних заходів, щоб зберегти своє здоров'я і знизити ризик зараження.
Коттон, насамперед, наголосив, що дуже важливо мити руки. «Це найважливіше, що ви і ваша сім'я можете зробити, щоб запобігти поширенню вірусу», - сказав він.
За словами Коттона, віруси, такі як грип або коронавірус, передаються від людини до людини повітряно-крапельним шляхом: через кашель і чхання від інфікованої людини. Вони також можуть поширюватися, коли людина торкається крапель рідини на поверхні або на обличчі людини, а потім торкається власного рота або носа.
Крім частого миття рук, Коттон рекомендує не торкатися очей, носа і рота після дотику до іншої людини або предмету. За його словами, якщо хтось хворий, уникайте тісних контактів взагалі.
«Якщо ви погано себе почуваєте, залишайтеся вдома», - сказав він. «Якщо ваш кашель стає сильним і супроводжується лихоманкою, зателефонуйте своєму лікарю».
Хоча, за словами Коттона, коронавірус може стати серйозним захворюванням, наразі більш серйозною проблемою є грип, від якого в цьому сезоні в Каліфорнії, США, загинули понад 150 людей.
«Ви повинні завжди застосовувати відповідальні методи гігієни і профілактики, щоб найкращим чином запобігти зараженню і поширенню будь-якого вірусу», - сказав він. «Миття рук і вакцини допомагають захистити всіх, особливо найбільш уразливих у нашому суспільстві».
Джанель Рінгер, Новини Університету Здоров'я Лома Лінда
Оригінальна версія цієї історії була розміщена на сайті новин Університету Здоров'я Лома Лінда.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Першоджерела сучасної системи освіти: Ян Амос Коменський