Новий штам COVID-19 - що вам слід знати

Лікар-інфекціоніст відповідає на ваші запитання про новий штам коронавірусу.

У кінці 2020 року було відкрито новий штам коронавірусу, що викликало побоювання з приводу того, що може означати цей новий штам. Джонатан Аркобелло, лікар-інфекціоніст з Університету Здоров'я Лома Лінда, є одним з багатьох лікарів, які намагаються відповісти на питання спільноти про цей штам.
«Людей турбує питання, чи є мутований коронавірус більш заразним, чи будуть вакцини працювати проти цього варіанту і що люди повинні робити, щоб убезпечити себе», - каже він.
Ось що Аркобелло каже, що вам слід знати:
Віруси постійно мутують або змінюються.
За словами Аркобелло, деякі віруси змінюються більш різко або швидко, ніж інші. «Не дивно, що цей вірус зазнав змін». Вірус вже кілька разів змінювався з моменту його виявлення в 2019 році. «Важливо знати, що запобіжні заходи залишаються колишніми - мийте руки, одягайте маску і тримайтеся подалі від інших, коли вам погано», - каже Аркобелло.
Початковий аналіз: новий варіант більш заразний, але не такий смертоносний.
За даними CDC, новий штам поширюється легше і швидше, ніж інші штами. За словами Аркобелло, більш заразні властивості, ймовірно, обумовлені білковими шипами на клітинах, які легше прикріплюються до людських клітин у носі.
«Не дивлячись на те, що після мутації вірус більш заразний, ми ще не отримали доказів того, що він більш небезпечний або може викликати більш серйозну реакцію», - говорить він. Вірус не став сильнішим чи смертельнішим, але він адаптувався і став таким, що більш легко передається.
Вакцина охоплює множинні мутації.
Мутації змінюють геном вірусу, але, за словами Аркобелло, вакцина повинна працювати з новим штамом. «Дослідники і вчені будуть продовжувати стежити за мутаціями, щоб переконатися, що тести і вакцини ефективні», - говорить він.
Жанель Рінгер, Новини Університету Здоров'я Лома Лінда
Оригінальна версія цієї історії була розміщена на сайті новин Loma Linda University Health.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Вийшла книга про біблійні принципи управління фінансами, вірності й щедрості