Лома Лінда використовує плазму крові пацієнтів, що вилікувались від COVID-19

Адвентистський медичний заклад збільшує доступність лікування антитілами.

Університет Здоров’я Лома Лінда лікує пацієнтів, що ведуть боротьбу з новим коронавірусом, за допомогою плазми тих, хто вилікувався, у надії підвищити їх здатність протидіяти хворобі.
Пацієнтів під час перебування в лікарні лікують через переливання сироватки, яка має антитіла, що нейтралізують вірус. Вони виведені з донорської крові людей, що вилікувались.
Президент медичного персоналу Медицинського центру університету Лома Лінда Тейт Стівенс сказав, що кращі результати в лікуванні пацієнтів, що отримують плазму від тих, хто перехворів раніше. Стівенс процитував дослідження, що було опубліковане у квітні 2020 року. Воно показало обнадійливі результати 10 важких випадків у дорослих, коли пацієнт отримував плазму від тих, хто видужав, то зберігав або збільшував кількість антитіл і продовжував відновлюватися.
«Це дослідження показало багатообіцяючі результати. Ми хочемо зробити все можливе, щоб продовжити боротьбу з COVID-19», - сказав Стівенс.
У Рохита Мохана, педіатра другого року навчання в дитячій лікарні університету Лома Лінда, у березні почали проявлятися симптоми захворювання. Він одужав протягом 10 днів, але аналіз продовжував давати позитивний результат на вірус протягом 40 днів. Мохан здав кров у донорському центрі LifeStream 16 травня. Його наповнена антитілами плазма крові тепер могла потенційно лікувати до чотирьох пацієнтів, які в даний час борються з хворобою, яку він подолав.
Крім донорства крові, члени спільноти та організації надають фінансову підтримку для лікування плазмою. Фонд громадської охорони здоров'я Ріверсайда недавно профінансував лікування за рахунок гранту в розмірі 25 000 доларів. Томас і Кендіс Спіл також пожертвували 25 000 доларів на підтримку роботи, яку проводить університет.
Університет Лома Лінда просить дорослих допомогти з продовженням цього потенційно рятівного для життя лікування шляхом здачі крові в LifeStream. Якщо в інших місцях не існує нагальної потреби, більша частина пожертвуваної плазми залишиться на місці, що допоможе людям в співтоваристві. Якщо ж особа повідомляє LifeStream, що воно представляє університет Лома Лінда, установі гарантується, як мінімум, одна одиниця від цього пожертвування. Для донорства плазми крові потрібне попереднє обстеження.
За словами координаторів, для того щоб той, хто одужав після COVID-19, зміг зробити пожертвування, у нього повинен бути негативний результат на вірус або він не повинен мати симптомів 14 днів. Якщо такі люди зацікавлені, то вони повинні відправити електронний лист зі своїм повним ім'ям, датою народження, номером телефону, вказавши приблизне число днів без симптомів і дату позитивного тесту на COVID-19, якщо такий є.
Шенн Брэндон
Оригинальная версия этой истории была размещена на сайте новостей Университета Здоровья Лома Линда.
По материалам Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Які можливості відкрив карантин