Адвентистка сьомого дня призначена в кабінет президента в Сурінамі

Новий міністр економіки була скарбником церкви та літературним євангелістом.

Саскія Уолден стала першим представником Церкви адвентистів сьомого дня в Сурінамі, яка була призначена членом кабінету нового глави держави і глави уряду, президента Чандрікаперсада Сантохі. Уолден була приведена до присяги в якості міністра економіки, підприємництва та технологічних інновацій під час спеціальної церемонії Національних зборів в Парамарібо 16 липня 2020 року.
Міністр Уолден, уродженка Сурінаму і член Центральної церкви адвентистів сьомого дня в Парамарібо, служила церкві в Карибському Уніоні та Європі протягом декількох років. Про неї, серед інших нових членів кабінету і керівників уряду, молився президент адвентистської церкви в Сурінамі Едвард Блекман під час телевізійної присяги.
«Ми вітаємо вас із цим пам'ятним днем і бажаємо вам великого знання, мудрості, перш за все мужності і проникливості, щоб виконувати свою роботу гідно», - сказав Блекман по-голландськи. «У нашому суспільстві віруючих дуже відома цитата, яку ви напевно чули: «Нам нема чого боятися майбутнього, якщо тільки ми не забудемо, як Господь вів нас, і Його вчення в нашій минулій історії»*.
Відданість Богу і Церкві
Блекман прочитав тексти Ісаї 41:10 і Числа 6:24-26, коли виголошував молитву благословення Уолден як міністра в Сурінамі. «Я знаю, що її обов'язки будуть непростими, але ми будемо молитися про неї та її колег по уряду», - сказав він. Блекман, який підтримує суринамців та друг міністра Уолден, сказав, що вона виросла в церкві і була дуже активною протягом багатьох років. «Це була велика новина в церкві адвентистів», - сказав він.
За словами Блекмана, кілька членів церкви раніше займали керівні посади в парламенті, але жоден з них не досяг рівня члена кабінету президента. «Вона лідер, йде до своїх цілей і досягає їх», - сказав він.
Колишній президент Уніонної конференції Нідерландів Рейндер Бруінсма пам'ятає Уолден як віддану своєму Богу і своїй церкві. Уолден служила скарбником цієї уніонної конференції з 2003 по 2005 рік під час служіння Бруінсма.
«Я знав її досить добре і у мене залишилися дуже хороші спогади про той час», - сказав Бруінсма. Церковні керівники сподівалися, що вона залишиться служити довше, але її віза і дозвіл на роботу скоротили її час перебування на посаді.
«Я не дуже здивований тим, що за роки, що минули з тих пір, вона побудувала успішну кар'єру в Сурінамі і що тепер її обрали на високий державний пост», - сказала Бруінсма. «Ми дуже пишаємося тим, що знаємо її!»
Міністр Уолден є експертом з бухгалтерського обліку з більш ніж 15-річним досвідом міжнародної роботи і більше 15 років очолює свою консалтингову фірму в Сурінамі.
Її досвід церковного служіння також включає в себе два роки в якості старшого викладача, відповідального за навчальну бізнес-програму в адвентистській Академії Сент-Люсії в Кастрі, Сент-Люсія, а також багато років в якості студента-літературного євангеліста по всій території Тринідаду і Тобаго.
Благословенна і збентежена
Про своє нещодавнє призначення міністр Уолден сказала, що вона відчуває себе благословенною і збентеженою перед лицем покладених завдань.
«Бог дав мені можливість служити іншим тому, що одна з Божих місій для нас полягає в тому, що ми повинні дбати про інших, і я вірю, що Він вів мене в минулому і зможе провести мене через це». Завдання полягає в тому, щоб поговорити з керівниками уряду про шляхи вирішення проблем і знайти спільну мову для просування країни вперед, сказала вона.
«Я маю намір надати суринамцям можливість працювати або нагоду почати власний бізнес», - сказала Уолден. Складаючи правильні договори, комісії і поради, підприємці в країні могли б отримати більше можливостей, а також встановити міцні відносини з Європою, США та Азією. «Ми повинні забезпечити рівні умови для підприємців у Сурінамі, щоб була чесна конкуренція. Нові підприємці можуть отримати деяку державну допомогу з видимою прозорістю в діяльності уряду».
Що стосується технологій та інновацій, то, за її словами, вона хоче встановити більш тісні відносини з розвиненими країнами з метою вдосконалення технологій і розширення можливостей для забезпечення високого потенціалу успіху в Сурінамі.
Уроки економіки з Біблії
«Багато хто знає, що я християнка, і вірю в Бога», - каже Уолден, чия церковна сім'я молиться за неї протягом п'яти років. Вона витягує економічні та фінансові уроки з Біблії.
«Все в посланні Ісуса відноситься до економіки та фінансів», - сказав Уолден. «У притчі про таланти Він навчає, що нам потрібно використовувати те, що у нас є, спонукаючи людей домагатися найкращого, чого вони можуть досягти, завдяки дарам, які Бог дає їм».
«Ви повинні триматися Лози, щоб принести плід», - сказала вона. «Ви повинні дбати про інших, як Він навчав у притчі про самарянина. Коли ми дбаємо один про одного, суспільство стає кращим. Це великий духовний урок».
Її послання було зрозумілим протягом багатьох років, коли вона працювала в суспільстві. «Все, чого Бог хоче, щоб ви досягли, ви можете досягти, якщо ви досягнете найвищого, чого Бог хоче для вас», - сказала Уолден. «Мова йде про те, щоб допомогти комусь ще отримати краще від себе».
Вона думає про біблійні історії великих гігантів, таких як Даниїл, Естер, Йосип та інших, які в той час були оточені багатьма людьми, які не вірили в Бога. «Ми можемо бути благословенням для суспільства, навіть якщо це лише кілька людей. Ми повинні любити один одного».
За її словами, корупція, аморальність і суспільна несправедливість спонукали її висловитися і брати участь у громадських проектах, які могли б покращити життя громадян і підприємців в умовах економічного спаду, що кидає виклик нації на протязі більше десяти років. Як висловилася Уолден, їй запропонували платформу для більш відкритого поширення її вістки і роботу для змін у Сурінамі.
Навчитися говорити раніше
З часу, коли вона навчалася в початковій адвентистській школі Суринаму в Парамарібо, міністр Уолден згадує про участь в кампаніях по збору коштів для допомоги іншим, поширенні літератури та участь у громадських проектах.
«Саме у той час, у шість років, я навчилася говорити, щоб допомагати іншим», - сказала вона.
Саскія Уолден отримала ступінь магістра ділового адміністрування в області бухгалтерського обліку та управління бізнесом в 2011 році та ступінь бакалавра ділового адміністрування в Університеті Ендрюса в 1999 році в Університеті Південного Карибського басейну в Порт-оф-Спейн, Тринідад.
Лібна Стівенс, новини Інтер Американского дивізіону
Стівен Тулп вніс свій внесок в цю статтю.
Оригінальна версія цієї статті з'явилася на новинному сайті Інтер Американского дивізіону.
___________________________
* Еллен Г. Уайт, Поради для Церкви, 359.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Продовжується наша співпраця с Попаснянським районним центром комплексної реабілітації “Лелека”, який розташований у прифронтовій Попасній, Луганської області