Тед Вільсон переобраний президентом Генеральної конференції на третій термін

Під час останніх протоколів ділової сесії в понеділок, 6 червня, Виконавчий комітет Церкви адвентистів сьомого дня проголосував за переобрання Теда Н. К. Вільсона президентом Генеральної конференції Церкви Адвентистів сьомого дня. Це буде третій термін Вільсона.

Тед Н. К. Вільсон служив Церкві адвентистів сьомого дня в різних ролях протягом свого майже 50-річного служіння. Він розпочав служіння з посади пастора у Великій Нью-Йоркській Конференції в 1974 році і швидко перейшов до адміністративної та іноземної служби.
Тед Вільсон має ступінь доктора філософії з релігійної освіти Нью-Йоркського університету; ступінь магістра богослов'я в Університеті Ендрюса; та ступінь магістра в галузі охорони здоров’я в університеті Лома Лінда. Як президенту Генеральної Конференції Адвентистів сьомого дня, ця освіта чудово допомогла йому, оскільки він відвідує шоли, лікарні та різні церковні організації по всьому світу.
Під час відвідування Лома Лінда Вільсон зустрів свою майбутню дружину Ненсі, фізіотерапевта, і разом вони виховали трьох дочок, Емілі, Елізабет і Кетрін, працюючи в Церкві в Нью-Йорку, Західній Африці, Росії і Меріленд. Його адміністративний досвід призвів до того, що Церква на діловій сесії обрала його віце-президентом Генеральної конференції у 2000 році — цю посаду він обіймав до 2010 року, коли його обрали Президентом.
Протягом останніх 12 років керівництва Вільсона Церква прийняла ініціативи служіння, що ґрунтуються на особистому відродженні та корпоративній реформі. Ініціатива Total Membership Involvement (TMI), повномасштабна євангелізаційна ініціатива, започаткована у 2016 році, породила зусилля місій у всьому світі, залучаючи кожного члена, кожну громаду до особистої та спільної роботи. Це призвело до того, що тисячі людей прийняли Євангеліє через Церковне розуміння послання трьохангельскої вістки.
Під наглядом Вільсона стратегічні плани Церкви були зосереджені на тому, щоб члени церкви досягли світ, надихали та озброювали їх використовувати свої Богом дані духовні дари у свідченні та служінні Христу. Нинішній стратегічний план «Досягни світ: я піду, підемо разом» окреслює конкретні запропоновані цілі, яких потрібно досягти в місії Церкви «йти і робити учнями всі народи» (Мт. 28:19, 20).
Вільсон разом із церковними лідерами та служителями допоміг вести Церкву у надзвичайно складні часи, особливо під час нової пандемії коронавірусу, яка занурила світ у хаос. Лідери були змушені приймати важкі рішення, щоб найкращим чином задовольнити мінливі потреби Світової Церкви. Це включало скорочення та скасування відряджень персоналу, встановлення протоколів охорони здоров’я для працівників, переоцінку фінансів і бюджетів, відкладення сесії Генеральної конференції, рекомендацію віртуальних зустрічей тощо. Протягом усього цього випробування Вільсон підбадьорював усіх щотижневими відео для Церкви, вказуючи їм на Ісуса.
Здається, це є основною темою життя і служіння Вільсона. Як він одного разу сказав у своєму короткому життєвому нарисі: «Вам не потрібно знати, що таке Генеральна конференція чи хто такий Президент. Все, що вам потрібно - це знати Господа, відвідувати свою місцеву церкву, брати участь у місії, бути у хороших стосунках із людьми та любити їх, розповідаючи про Божу любов і швидке Пришестя Христа».
Подружжя Вільсон потребують молитовної підтримки членів Церкви щоб вони могли продовжувати виконувати своє лідерське служіння в Церкві адвентистів сьомого дня.

далі
61-й з'їзд Генеральної Конференції