У Кривому Розі відбувся фестиваль "Разом за сім’ю"

За минулий рік в Україні зареєстрували 168 тисяч шлюбів. І хоча ця цифра здається немаленькою, однак статистика свідчить, що це майже на третину менше ніж у 2019 році. Кількість розлучень також зменшилась - на чотирнадцять відсотків.

Однак наша держава все ще входить до десятки країн лідерів, де шлюби розривають найчастіше. Щоб привернути увагу до проблеми збереження сім'ї, а також вкотре наголосити на важливості біблійних сімейних цінностей, у Кривому Розі організували фестиваль. Докладніше - у сюжеті.
Сім’я - це основний елемент суспільства. Без міцних сімей не може бути міцної держави. Однак реальність дещо розчаровує. Кількість шлюбів щороку зменшується. Так, за роки незалежності одружень стало втричі менше. Все більше пар просто проживають разом без офіційної реєстрації стосунків.
Олександр Мещеряков - пастор адвентистської церкви: “Зараз це така тема актуальна в нашій державі й у світі. Сім’я знаходиться під таким тиском. Є різні думки стосовно сім’ї - це два чоловіки, дві жінки. Ми хочемо декларувати, що сім’я - це те, з чого починається життя духовне і в державі”.
Представники релігійних та громадських організацій висловлюють занепокоєння щодо збільшення уваги до ЛГБТ спільнот, а також намагання узаконити одностатеві стосунки.
Олександр Слюсарський - заступник керівника адвентистської церкви у Східно-Дніпровському регіоні: “Ми спостерігаємо навіть протягом літа, в наших містах України одне за іншим проводять інші, протилежні заходи. Коли організовують ЛГБТ-спільноти, люди, які пропагують одностатеві відносини і виходять на вулиці, на майдани, проводять ходу за свободу, за те, щоб деякі закони в нашій країні були прийняті”.
Щоб проголосити важливість захисту сім’ї, а також сімейних цінностей, у Кривому Розі вже вкотре організовують фестиваль, який об’єднує представників різних деномінацій під гаслом: “Разом за сім’ю”.
Дмитро Єгоров - координатор заходу: “У Кривому Розі ми почали чотири роки тому проводити такі фестивалі - вуличні дійства. Ми робимо це виключно силами церков, християнських церков Кривого Рогу. Головна ідея - це свято, свято для мешканців міста”.
У заході взяли участь представники дванадцяти деномінацій. В міському парку були багато локацій на різний смак. Гості свята фотографувались у фотозонах, пригощалися смаколиками, грали в ігри та брали участь у розіграшах призів.
Дмитро Єгоров - координатор заходу: “Ми робимо так, щоб люди могли прийти, відпочити і вони згадали, що сім’я - це дійсно важливо, що час із родиною - це дуже важливо, що цінності, які в нас є в Україні, на них будується держава”.
Основа міцної сім’ї - це біблійні цінності. В цьому впевнені організатори та учасники фестивалю.
Олександр Слюсарський - заступник керівника адвентистської церкви у Східно-Дніпровському регіоні: "Біблійний погляд є: один чоловік, одна жінка - це є сім’я. В цій сім’ї народжуються діти. В кожного з дітей є тато, є мама, які піклуються про них. Розповідають дівчинці, коли вона буде підростати, чому треба навчити, якою вона має бути дівчиною, мамою потім. Розказують хлопчику, які від нього вимагаються подальші дії, коли він буде підростати - захисником”.
Сім’я, побудована на біблійних цінностях, має багато переваг. У такій родині чоловік, жінка та діти почувають себе щасливими. Адже кожний робить все, щоб рідній людині було добре.
Олександр Мещеряков - пастор адвентистської церкви: "Біблія вважає, що чоловік і жінка повинні доповнювати один одного. І саме головне - щоб між ними була любов. І оце доповнення в любові є біблійна модель сім’ї”.
Звісно, ідеальних людей не існує, тому можуть виникати проблеми, непорозуміння. Однак, будь-яку проблему можна вирішити, якщо обидва прагнуть порозумітися та дійти згоди.
Дмитро Єгоров - координатор заходу: “Треба пам’ятати, що це посвячення один одному на все життя. І тоді будуть якість ідеї, ресурси, якісь сили, як подолати ці труднощі. З труднощами стикається кожна сім’я. Але я вважаю, що як Господь створив сім’ю, то Він обіцяє допомогу, коли ми притримуємося Його принципів, коли ми притримуємося Слова Божого, коли ми будуємо відносини чоловіка й жінки на позиціях Слова Божого”.
Сім’ю потрібно захищати, адже міцна родина - це фундамент держави.
Олександр Слюсарський - заступник керівника адвентистської церкви у Східно-Дніпровському регіоні: “Потрібно сьогодні говорити, нагадувати суспільству, яке, можливо, десь розпливається в розумінні, в баченні, що є сім’я і показувати, яким шляхом сім’я може бути щасливою”.
Особливу увагу варто приділити освіті та вихованню молодого покоління. Адже вони будуватимуть майбутнє нашої держави.
Олександр Мещеряков - пастор адвентистської церкви: “Я вважаю, що треба перш за все вчити молодь принципам, які закладені в Біблії, принципам, які закладені в державі, що таке сім’я. Вчити кохати один одного, навчити поважати один одного, брати відповідальність, давати своїм дітям приклад”.
Бережіть свою сім’ю та будьте щасливими. Нехай ваша родина з кожним днем стає міцнішою.
Інна Сокольська, Олександр Федоров, Кривий Ріг, “Вісті надії”

Відео

У Кривому Розі відбувся фестиваль "Разом за сім’ю"

Рокфеллер був один з благодійників засновника Сполучених Statesthe Фонду Рокфеллера, який пожертвував великі суми на медичне дослідження, зокрема, для боротьби з жовтою лихоманкою.

далі
Вакцинація, вимоги і свобода