Звернення адміністрації Адвентистської церкви в Україні у зв’язку з карантином в Україні

Вітаємо вас, дорогі брати та сестри.

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 у всьому світі, у тому числі й в Україні, хочемо звернутися до вас зі словами підбадьорення та застороги.
1. Ми закликаємо вас зберігати спокій як в реальному житті, так і в соцмережах чи месенджерах, уникати неперевіреної і занадто емоційно поданої інформації. Варто пам'ятати, що ми віримо і довіряємо Всевишньому Богу і Його обітницям, викладеним у Святому Письмі. У той же час просимо вас бути відповідальними перед іншими членами Церкви Божої, і якщо маєте найменші ознаки респіраторних захворювань, кашель, підвищену температуру, нежить, будь ласка, залишайтеся вдома, і приєднуйтеся до богослужіння через онлайн-трансляцію.
2. Інформуємо вас, що, запроваджуючи карантин в Україні, влада не заборонила проведення богослужінь, а лише обмежила масові заходи, на яких присутні більше 200 осіб. Рекомендуємо великим громадам, у яких зазвичай відвідує зібрання більша кількість людей, організувати дві зміни, або ж на період карантину звершувати богослужіння у малих групах. Організуйте, будь ласка, у молитовному будинку можливість дезинфікувати руки, між змінами чи на перерві провітрювати приміщення і, за можливістю, частіше робити вологе прибирання. Туалетні кімнати мають бути забезпечені милом і водою.
3. Ми закликаємо вас дотримуватися елементарних засобів гігієни, частіше мити руки, утримуватися від обіймів, братніх поцілунків, і, за можливістю, від рукостискань. Прості заходи безпеки можуть допомогти зупинити поширення вірусу.
Будь ласка, пам'ятайте – коронавірусна інфекція COVID-19 – не вигадка, вона справді існує, і доволі швидко шириться планетою. Тим не менше, ми, як віруючі люди, маємо бути прикладом для цього світу у спокої і покладанні на Господа. «Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає, той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього!» (Псалми 91:1-2).
Бажаємо вам міцного здоров'я і Божих благословень.
З братньою любов'ю, адміністрація Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня в Україні.

далі
Анна Рябенко, ведуча новин на радіо «Голос надії»: «Хочеться додавати яскравих фарб у життя наших слухачів»