Завжди поруч: наставники клубів "Слідопит" та "Шукачі пригод" вчилися служінню в сучасних умовах України

Польова школа «Завжди поруч» для наставників клубів «Слідопит» (діти віком 10-15 років) та «Шукачі пригод» (6-9 років) відбулася з 31 березня по 2 квітня на базі табору «Your Camp». До навчання, натхненного спілкування та обміну досвідом долучилися 163 лідери з усієї України.

Багато майстер-класів цієї польової школи були спрямовані на подолання різноманітних викликів, пов'язаних з військовим діями. Зокрема, медик Володимир Мацьо провів практичну частину «Домедичної базової підтримки життя», на якій ознайомилися та поновили знання з допомоги постраждалим до приїзду швидкої допомоги. Віталій Нероба розказав про похідні табори та виживання в екстремальних ситуаціях, про те, як зробити похід цікавим для підлітків, та що з собою варто взяти. Подробиці можна дізнатись на каналі https://t.me/extreme_hikin.
Валерій Глущенко навчав азам марширування; Філіп Шуберт спонукав творчими завданнями розвивати нестандартне мислення; Олександр Мельник поділився досвідом організації слідопитського клубу в християнській школі; Антон Чумак розповів про нові та цікаві спеціалізації; Максим Буга провів гру «Фігури і форми»; Олена Носова презентувала програму «Вихід», яка допомагає підліткам долати труднощі, особливо після пережитої травми.
На зустрічі наставників «Шукачів пригод» з Віталіною Неробою намітили плани клубів, розробили стратегію розвитку групи https://t.me/adventures_ua
з метою наповнення її методичними матеріалами для різних ступенів та обсудили розробки спеціалізацій. Говорили також про корисну для вихованців клубів літературу та необхідність наставникам вивчати психологію розвитку дітей.
Спікери Аліса Дуброва та Оксана Магдич (Асоціація християнських таборів України) поділилися досвідом організації табірного служіння. Психолог Оксана Магдич відкрила цінність справжнього наставництва з темою «Геометрія наставництва», наголосивши, що найважливішою місією наставника є розвиток довірливих стосунків з дітьми і відкриття їм характера нашого Творця і Спасителя, а це може виконати лише той, хто наповнений любов'ю Божою. Тож не слід їхати на табір наставникам, які спустошені чи перевтомлені. Також Оксана поділилась темою про важливість психологічної безпеки в таборі, лідери ознайомилися з важливою темою сьогодення про посттравматичний стресовий розлад, та шляхи допомоги дітям і дорослим. В свою чергу Аліса розповіла про філософію спортивних програм та ігор з повчальними висновками. Учасники польової школи одразу взяли участь у практичній частині – активних іграх, які згодом будуть використовувати на табірних та клубних зустрічах.
Лідери клубів також оволодівали вмінням розробки та втілення клубних проєктів разом зі студентами богословського факультету Українського адвентистського теологічного інституту, Кайратом Грейсоном та Максимом Карпенком. Тож будемо очікувати створення креативних та дієвих проєктів, що спонукатимуть підлітків України приєднуватися до Всесвітнього руху слідопитів та шукачів пригод.
Організатори польової школи сподіваються, що лідери втілять здобути цінні уроки в практичне клубне служіння, а польова школа сприятиме служінню відповідальних та посвячених наставників, організації згуртованих команд, та створенню особливих табірних програм, з урахуванням особливостей часу.
На завершенні польової школи відбулося урочисте посвячення двох лідерів клубів «Шукачі пригод», двох лідерів клубів «Слідопит», а також посвячення в майстри-провідники чотирьох лідерів.
Віталіна Нероба, директор клубу слідопитів «Оріон» (м. Яготин)

далі
Президент ADRA Україна Леонід Рутковський підписав Меморандум про співпрацю з Ірпінським міським головою