Євангельська програма у Сумах здобула підтримку керівників міста й району, силовиків і місцевих церков

Ліз Поланко – євангелістка, місіонерка, телеведуча, капелан, волонтерка з Пуерто-Ріко. Вона та її місійна група вдруге прибули в Україну під час повномасштабного російського вторгнення з місією «Біблія для України».

Ліз подолала понад дев'ять тисяч кілометрів, щоб відвідати Україну: Львів, Кременець, Чернівці, Київ, Суми, Краснопілля та інші міста України, де вона з командою подарувала 70 тисяч Біблій.
Під час першої поїздки Ліз дуже сподобалося саме на Сумщині. Приємне враження справила гостинність містян. Тому в цей приїзд з 17 по 25 травня у місті Суми її місійна група провела програму «Відродження надією».
Протягом десяти днів Ліз, пастор Чан та інші місіонери ділились практичним Євангелієм з людьми. Вони вчили, як молитись, спілкуватися з Богом, як зрозуміти, що саме Бог відповідає, як звільнитись від гріховних тягарів. На програмі розповідали, коли і чому робиться оливопомазання, чи довго ще чекати Христа.
Перед приїздом гостей не потрібно було робити велику рекламу, бо Ліз уже була чудово відома сумчанам завдяки Бібліям, які вона подарувала минулого разу. Тому просте повідомлення зібрало велику кількість людей і привернуло увагу місцевого телебачення та керівників міста. Телеканал “Суспільне Суми” взяв у пані Ліз інтерв’ю. А представники департаменту культури, туризму та релігії привітали Ліз з приїздом у Суми.
Голови Сумських районів запросили відвідати їхні громади, там Ліз з командою зустрілися з мерами та головами.
Військові частини з повагою прийняли лейтенанта поліції та капелана Ліз Поланко. Там вона звершила молитву благословення та вручила Біблії — зброю Бога, яка не відбирає життя, а дає.
На євангельській програмі для людей різного віку найкращою рекламою християнства стали живі досвіди та практичне життя місіонерів.
Місцеві громади на чолі з служителем-місіонером Олександром Ткачем провели молитовний марафон, та впродовж всієї програми звершували молитовну варту.
Громади інших конфесій з повагою поставилися до приїзду місіонерів. Ліз з командою зустрілися з керівниками церков і запросили їх узяти участь у проєкті «Біблія для України», заохочувати своїх прихожан не пропустити зустрічі з місіонеркою. У результаті 260 людей відвідали перші зустрічі, а надалі їх кількість стала більше 300. Пастор Віктор Бегас проводив біблійні уроки «Так говорить Біблія».
Молодий місіонер Габрієль разом з Лесею Лупулишен проводили зустрічі для дітей. 50 дітей відвідали тижневий курс англійської мови.
Лені Велес, керівник жіночого відділу Арізонської конференції (США), провела цікавий семінар для жінок і надала підтримку тим з них, хто перебуває у складних умовах.
Пані Мірта постійно транслювала всі зустрічі на каналі місії “Bible of Ukraine”.
Фіалка Хоміга, Віліс Нейкурс і пастор Олексій Мурга чудово перекладали мову гостей, допомагали зрозуміти біблійні істини на рідній українській мові.
У завершенні програми восьмеро людей уклали завіт з Господом та ще 17 прийняли рішення готуватися до хрещення у найближчі суботи.
По завершенню програми для відвідувачів приємним сюрпризом став подарунок продуктових наборів, про які потурбувалися Адвентистська церква в Україні та пастори Павло Буга і його син Максим.
Ліз не збирається на цьому зупинятися. Вона вже планує, куди в Україну поїде наступного разу.

Олександр Присакар

Джерело
Про проєкт «Біблія для України»

далі
У першу суботу червня в Луцьку охрестилося п’ятеро осіб