Українські слідопити визначили, хто буде представляти їх на Всесвітній вікторині у Греції

Слідопити України долучилися до підготовчого етапу Всесвітньої Біблійної вікторини та взяли участь у зустрічі, яка об'єднала 239 учасників.

У таборі «Your Camp», що на Буковині, з 10 по 12 березня для проведення вікторини українських клубів слідопитів зібралися 42 команди. Підлітки з різних куточків України протягом трьох днів знайомилися та спілкувалися. Особливим прекрасним був час, проведений в суботу, а в неділю відбулося вирішальне змагання, щоб визначити, хто буде представляти Україну на загальноєвропейському конкурсі у Греції. Зазначимо, що до цього по регіонах вже проходили місцеві вікторини, на яких наставники команд отримали певний досвід участі в таких заходах. Сподіваємося, що завдяки цьому багато духовних повчань було додано у духовну скарбничку кожної з команд.
За результатами вікторини три команди показали найвищий результат. У кожної з них були певні методи підготовки, тож вони поділилися секретами успіху, та привідкрили завісу командної співпраці.
За результатами зустрічі, друге та третє місце посіли дві команди з м. Жовква, що на Львівщині. Обидві є представниками великого клубу «Еліезер».
Тренером однієї з команд була Ольга Бенко, яка зазначила, що слідопити самі вирішували, хто хоче взяти участь у вікторині, а вона лише їх зорієнтувала, скільки приблизно потрібно буде виділити часу для вивчення книги. Зважаючи на те, що охочих було багато, вирішили сформувати дві команди.
Команда поділилися своїм підходом до дослідження Біблії:
– Кожного дня намагались приділяти 1-2 години для вивчення книги.
– Для обговорення вивченого матеріалу та дослідження спірних питань зустрічались один раз на тиждень.
За словами Ольги, значного успіху в опануванні змісту Євангелія від Івана вдалось досягти завдяки індивідуальній роботі із кожною дитиною. Неодноразово вона закликала батьків, щоб ті допомагали дітям. Одночасно головну роль відіграло велике бажання самих дітей. Важливо відмітити, що деякі бабусі з радістю складали питання по книзі і таким чином допомагали онукам вивчати книгу.
Тренером іншої команди клубу «Еліезер» був пастор Андрій Терещук, який також виокремив кроки, які допомогли підготувати слідопитів до вікторини:
– Підлітки кожного дня читали книгу Івана та слухали її в аудіо варіанті.
– Між учасниками команди поділили 3-4 розділи, на які кожен акцентував увагу.
– Більшість слідопитів вивчили розділи напам’ять.
– Зустрічі команди відбувалися один раз на тиждень.
– І головне: слідопити мали велике бажання досліджувати, їх не потрібно було примушувати.
Тренер також поділився трьома аспектами підготовки зі свого боку: він мотивував; проводив різні види тестів, які готували окремо, залучаючи членів церкви; підтримував і був поруч з командою.
Завдяки такому методичному дослідженню Біблії, підлітки отримали чудові результати на вікторині і в житті.
Щодо першого місця, його виборола команда слідопитів «Божий GPS» м. Прилуки, Чернігівської області. Вони також поділилися особистим досвідом підготовки до вікторини:
– Кожен учасник щоденно приділяв від 30 хвилин до 1,5 години на дослідження книги.
– Між членами команди, враховуючи таланти та можливості кожного, були розподілені розділи.
– Учасники досліджували і вивчали, по можливості, свої розділи напам'ять.
– Відбувалися щотижневі командні зустрічі, на яких тренер відслідковував прогрес учасників, а також проводив індивідуальні бесіди, щоб мотивувати на командну роботу.
На думку команди з Прилук, головним секретом успіху є наполегливе навчання, систематичність, вмотивованість і Божа підтримка на кожному кроці.
Тренер Юрій Лабунець вважає, що важливим моментом є згуртованість учасників навколо спільної мети.
Він помітив, що команда стала дружнішою, згуртованішою, найсильніші учасники допомагали і підтримували слабших, а команда мала бажання прославити Бога і наблизитися до Нього в смиренні.
Ці кроки сприяли досягненню гарних результатів.
Отже, об'єднуючись у дослідженні Біблії, згуртовується не тільки команда слідопитів, але і родина, й церковна сім'я. До речі, ті команди, які не змогли приїхати, проводили цей етап у своїх громадах, і більшість також досягла високих результатів, а головне – стали справжніми знавцями Євангелії від Івана.
Одним з головних результатів участі в подібних заходах є те, що слідопити вчаться відповідати на запитання на основі Божого Слова. Тож, коли перед ними постануть життєві запитання, Слово Боже також допоможе прийняти вірне рішення, зважено і помірковано.
А тепер, коли отримані секрети переможців, продовжуємо досліджувати, об'єднуватися і нехай Слово Боже звучить в наших домівках, на сімейних служіннях, та в наших обговореннях і церквах, щоб підлітки мали відповіді на запитання не тільки вікторини, а й для викликів життя.
Віталіна Нероба, координатор клубів "Шукачів пригод" (для дітей 6-10 років) на території Київської, Сумської і Чернігівської областей

далі
Президент Зеленський посмертно нагородив Олександра Коберника орденом ІІІ ступеня "За мужність"