Що потрібно знати при захворюванні на коронавірусну інфекцію

Вірусна інфекція COVID-19 з кожним днем набирає обертів. Це відчутно помітно на статистиці та кількості звернень. Що потрібно знати та що робити?

Коронавірус має кілька етапів розвитку.
1. Етап первинного контакту
Початок з моменту контакту з хворим до появи перших симптомів. З третього дня контакту потрібно робити ПЛР тест для визначення діагнозу. Зберігайте режим дня та харчуйтесь правильно. Приймайте вітамін С, цинк, вітамін D та мелатонін.
2. Етап ранніх симптомів
Рахується від появи симптомів і до одужання, або до переходу на третій етап. З'являються симптоми: лихоманка, загальна слабкість, втомлюваність, нежить, втрата нюху та смаку, головний біль, кашель, задишка, порушення свідомості. Для діагностики потрібно зробити один із таких тестів: ПЛР, тест на виявлення антигену, ІФА на виявлення антитіл. Рекомендуємо зберігати режим дня та здорове харчування, приймайте вітаміни: С, D, цинк, мелатонін. Також за потреби приймайте такі ліки — Інтерферон α та ацетилсаліцилова кислота.
3. Етап легеневих проявів
Виникає з моменту ураження легенів до одужання або іншого завершення хвороби.
Потребує виключно стаціонарного лікування та жорсткого щогодинного контролю стану.
Для діагностики застосовують: ПЛР, тест на виявлення антигену, ІФА на виявлення антитіл, КТ легенів, Д-димер, коагулограма, загальний аналіз крові. Обов'язково дотримуйтеся режиму дня та здорового харчування. Приймайте метилпреднізолон за схемою пульс терапії 80 мг зі зниженням дози до 12 мг; антикоагулянти – до повної антикоагуляції за відсутності протипоказань. Та залежно від важкості клінічного стану користуйтесь кисневою підтримкою.
Пам'ятайте, діагноз захворювання встановлює тільки ЛІКАР, дані рекомендації є орієнтовними та не вичерпними і можуть бути модифікованими залежно від окремого клінічного випадку.
Якщо у вас симптоми або ви перебуваєте на якомусь з етапів хвороби — телефонуйте до нас. Наші лікарі допоможуть вам зберегти ваше здоров'я.
м. Київ, вул. Руденко Лариси, 3
0 800 33 68 12
Клініка «Ангелія»

далі
4 дієвих засоби для профілактики і полегшення симптомів COVID-19