Російський дрон скинув боєприпаси на склад ADRA Україна, де відвантажували гуманітарну допомогу

На складі гуманітарної допомоги благодійної організації ADRA Україна у м. Бериславі Херсонської області зранку 11 серпня йшло планове відвантаження гуманітарної допомоги, яку команда волонтерів планувала цього ж дня доставити бенефіціарам. У цей час російський дрон, який завис над місцем відвантаження, скинув три боєприпаси, внаслідок чого був пошкоджений автотранспорт, наданий благодійній організації місцевими активістами. Працівники ADRA Україна за лічені секунди до вибухів встигли забігти в укриття, тому отримали лише легку контузію.

Розповідає Марина, представник команди волонтерів ADRA Україна: «Це сталося о 7:50–7:55. Ми планували доставити продуктові набори в село Новоберислав, де мешкає 344 людини. У момент, коли ми завантажували останній ящик і вже були готові вирушати, почули звук дрона. Піднявши голову, помітили, що він висить прямо над нами. Хлопці прокричали “Ховаємось!”, і ми всі побігли в укриття. Буквально через якусь секунду дрон почав скидати боєприпаси. За хвилину він скинув три — один боєприпас прямо на капот легкової машини, другий між другою легковою і вантажною “Газеллю”, і третій перед самою “Газеллю”. На щастя, на той момент ми вже були в укритті, тому всі живі й цілі, але від цих вибухів отримали легку контузію, у мене досі голова болить».
Після атаки виявилось, що в трьох автівок пробиті колеса й радіатори, вибите скло, в деяких з них також пробиті двері, тож цього дня допомогу до Новоберислава доставити не вдалося. Слід сказати, що ці автомобілі були тимчасово надані благодійній організації активістами й старостою села Новоберислава, для мешканців якого і призначались продуктові набори — об’єм гуманітарної допомоги не дозволяв перевезти це виключно транспортом ADRA Україна.
Сам гуманітарний вантаж не постраждав, з пошкоджених автомобілів його перемістили назад на склад. Працівники благодійної організації викликали поліцію, яка зафіксувала цей злочин і всі збитки.
adra.ua

далі
Міжнародний день молоді – нагадування про можливості молодого покоління