П'ять порад, які допоможуть вашій дитині адаптуватися до маски

Позитивне заохочення матиме велике значення, говорить експерт.

Оскільки діти відчувають багато змін у зв'язку з пандемією COVID-19, від шкільної невизначеності до відсутності можливості зустрітися з друзями, команда з охорони здоров'я дітей Університету Лома Лінда в Лома Лінда, Каліфорнія, Сполучені Штати, хоче допомогти батькам, які стикаються з проблемою носіння масок у своїх дітей.
Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) наразі рекомендують людям носити тканинні пов'язки, що закривають обличчя, у громадських місцях і серед людей, які не живуть в їхньому будинку. Що стосується дітей, CDC рекомендує дітям старше 2-х років носити маски з тканини.
Команда фахівців Служіння Дитячому Життю що працює в дитячій лікарні – це фахівці з мінімізації страху і стресу, які відчувають діти, підлітки та сім'ї під час госпіталізації. Спеціалістка Джеймі Джонс пропонує батькам кілька простих порад, щоб допомогти своїм дітям адаптуватися до носіння маски.
1. Зосередьтеся на нормалізації масок.
Джонс пояснює, що часто діти найкраще вчаться на чиємусь прикладі. Вона заохочує батьків використовувати самим і нормалізувати маски, дозволяючи дітям бачити батьків, які постійно носять свої маски.
2. Зробіть це весело.
Подаруйте дітям маску в ігровій формі вдома, одягнувши її на їхніх тварин або ляльок. Прикрасьте маску наклейками або дозвольте дитині обрати вподобану маску з улюбленим дизайном супергероя або персонажа.
3. Поясніть навіщо.
Деякі діти захочуть дізнатися, чому вони взагалі повинні носити маску. Спробуйте пояснити необхідність носіння маски зрозумілою і позитивною мовою. Запропонуйте просте пояснення носіння маски, яка перешкоджає поширенню мікробів. Будьте готові відповісти на їхні запитання.
4. Підтвердіть почуття.
Якщо ваша дитина висловлює розчарування у носінні маски, підтвердіть і визнайте її почуття, але нагадайте їй про необхідність носити маску під час цієї пандемії.
5. Практика робить досконалим.
Так само, як батькам, вам, можливо, доведеться м’яко нагадувати своїм дітям про миття рук, про необхідність носити маску і практикуватися в правильному носінні/коригуванні перед виходом із дому.
Хоча дитині може знадобитися час, щоб звикнути до маски, Джонс рекомендує батькам зберігати терпіння, практикуючи носіння маски разом зі своїми дітьми. Позитивне заохочення матиме велике значення, говорить Джонс.
Шеан Брендон, Новини Університету Здоров'я Лома Лінда
Оригінальна версія цьго матеріалу була розміщена на сайті новин Loma Linda University Health.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
У день народження відповідального редактора газети "Адвентистський вісник" пропонуємо вашій увазі свіжий випуск