«Клуб зцілення дитячих сердець» провів зустрічі на лінії розмежування

Канікулярний табір «Клуб зцілення дитячих сердець» для дітей, які проживають уздовж лінії розмежування, організувала адвентистська громада з 3 по 7 січня в селі Новогнатівка, що у Волноваському районі Донецької області.

Для проведення табору з Кам'янки-Дніпровської, Запорізької області, приїхала подружня пара — Олександр та Наталія Бортник — які разом з пастором адвентистських громад Волновахи та Новогнатівки Андрієм Кияшком вже другий рік поспіль організовують такі зустрічі для місцевих жителів. Наталя — практикуючий психолог, і цього разу зимовий табір був підготовлений для дітей 9-13 років, і спрямований на сім'ї, які перенесли душевні травми, такі як втрата одного або обох батьків, домашнє або сексуальне насильство; пережили війну або живуть в зоні бойових дій.
Зустрічі проходили у веселій та дружній атмосфері, в них щодня брали участь 8-10 дітей.
Завдяки грамотно розробленим урокам, на основі біблійних історій і життєвих ситуацій, діти вчилися розуміти та висловлювати свій душевний біль, висловлювати цей біль здоровими способами та навчалися практичним прийомам спілкування з Богом, використовуючи які, вони будуть готові зустріти різні життєві труднощі.
За словами Олександра Бортника, всі діти включилися в програму зустрічей і активно брали участь в заняттях. Попри те, що вони різні за віком і сприйнятті навколишньої реальності, відгук на заняття був дуже хороший.
Як зазначає Андрій Кияшко, адвентистські громади Волновахи та Новогнатівки планують проведення подібних зустрічей для дітей та дорослих у 2022 році.
Наталія Бортник, Валентин Загреба
Фото: Олександра Бортник, Наталії Бортник
Стаття взята з «Логос Інфо»

далі
Камо грядеши, карантинний християнин?