Клуб «Непосидючих бобренят» розпочав діяльність для дітей Дніпра

Коли навколо війна, яка руйнує не лише будівлі, а й на превелику жаль і життя…

Коли зло намагається панувати й нищити, розпалюючи в людях негативні почуття та бажання, все ж таки добро разом з людьми доброї волі не зникає з цього світу! З огляду на це, вкрай важливо в годину лиха, аби діти відчували стабільність та впевненість дорослих, які знаходяться поруч та є для дітей взірцем та індикатором спокою. Слава Христу, що є дорослі, які можуть тримати себе в руках, продовжуючи служити дітям, виховувати в них принципи доброти та закладати вічні біблійні цінності.
В суботу 18 лютого в сьомій адвентистській громаді міста Дніпро відбулася урочиста подія. На святковому богослужінні здійснилося таке важливе та давно омріяне ініціаторами відкриття місцевого клубу «Непосидючих бобренят».
Суботнє свято відзначилося заздалегідь підготованою лідерами програмою. Діти розповіли обіцянку та заспівали гімн «Бобренят». Після цього їм пов’язали зелені краватки — символ дитинства та належності до всесвітнього клубу. Також дітки отримали від координатора клубного служіння Східно-Дніпровської конференції Юрія Федорова подарункові набори. Громада молилася за дітей та лідерів клубу, а під час проповіді розмірковувала над темою «Бог відкриває таємниці друзям».
На завершення — яке ж свято без цього, — був підготовлений солодкий стіл.
Клуб став частиною всесвітньої родини дітей та батьків, об’єднаних активним та цікавим способом життя та дослідженням Божих секретів, з чим пов’язана і назва клубу.
Слід відзначити, що сьома адвентистська громада Дніпра є добрим прикладом та оптимістичним натхненням турботи про дітей, бо під час повномасштабної війни відкриває вже другий дитячій клуб! В громаді функціонує три дитячо-підліткових клуби:
«Слідопит» — для підлітків 10-15 років;
«Шукачі пригод» — для дітей 6-9 років; і віднині клуб «Непосидючих бобрееят» — для діточок 4-5 рочків.
Щира вдячність та глибока повага усій команді дитячих служителів громади та самій громаді за сміливість, стійкість, креатив, терпіння, незламність та любов до Божої справи й дітей!
Юрій Федоров
Фото автора та Максима Сотнікова
Довідка:
«Непосидючі бобренята» — це частина молодіжного служіння Церкви адвентистів сьомого дня. Існують також клуби Ягнят, Шукачів пригод і Слідопитів.
Ця програма для хлопчиків і дівчаток 4-6 років, включає тісне партнерство батьків з дитиною. Клуб, зі свого боку, прагне допомогти батькам, які хочуть, щоб їх діти були частиною великої сім’ї під час свого фізичного і духовного розвитку і навчити дітей різним навичкам і цінностям.
Основними цілями программ є показати дітям Божу любов! сприяти здійсненню цінностей, виражених в Обіцянці і гімні «Непосидючих бобренят»; створювати оточення, в якому кожна дитина може внести свій посильний вклад; заохочувати позитивний настрій у дітей.
Для заохочення в досягненні нових результатів в клубах для різних вікових груп використовують спеціальні нашивання. Для бобренят це «дерев’яні тріски». Більше двадцяти нашивань спрямовано на заохочення у дітей бажання досліджувати, вчитися і грати у рамках занять клубу. Після того, як дитина закінчила вимоги окремого нашивання, вона отримує «дерев’яну тріску».
Спеціально розроблена форма одягу робить організацію реальною і видимою для самих дітей, церкви і суспільства. Коли діти носять форму, вони знають, що вони є частиною групи, і вони з гордістю носять таку ж форму, як у їх дорослих лідерів. Повна уніформа складається із зеленої краватки з гільзою (утримувач краватки), білої сорочки з шевронами, темно-синіх брюк/спідниці і чорного взуття. За бажанням, клуб може використовувати як уніформу тільки краватку з гільзою.
Щоденник знайомить дитину зі світом непосидючих бобрів, допоможе запам’ятати обіцянку і підготує до переходу в клуб Шукачів пригод.
logosinfo.org

далі
Дива не сталося: остракон зі згадкою перського царя Дарія І великого виявився несправжнім