Хрещення в Україні під час війни: Київ, Суми, Житомир, Полтава, Хмельницький, Дніпро, Львів

Минув рік з дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Для багатьох людей цей період став часом неочікуваних і незвичайних подій. Особливі зміни пережили ті люди, які відчули вплив Святого Духа і відкрили свої серця для Спасителя Ісуса Христа.

У селищі Короп, що на Чернігівщині проходили євангельські зустрічі, які проводили Павло Степашко і Віталій Решітько. Семеро жінок вірою прийняли почуте Слово Боже і 28 січня ввійшли у води хрещення, яке проходило у Радичеві в басейні оздоровчого комплексу "Десна". Через тиждень ще один чоловік приєднався до місцевої громади, прийнявши водне хрещення на дому.
В Обухові, що на Київщині, 31 січня охрестилися двоє людей.
Подружжя Омельченко, що з міста Городня Чернігівської області, 1 лютого уклали в завіт з Богом через водне хрещення.
У місті Сквира Київської області 11 лютого відбулося хрещення, де троє людей дали обітницю доброго сумління.
Робота Духа Святого над серцями людей привела до того, що в Духовному центрі міста Дніпро 19 лютого відбулося урочисте служіння, куди прибули восьмеро братів і сестер з міста і області щоб хреститися в Ім'я Отця, Сина і Святого Духа. Обряд хрещення звершував пастор Олег Гніденко.
На Сумщині постійно проводяться духовні і соціальні програми, в результаті чого люди приймають рішення присвятити своє життя Богу. Так, 4 березня в Сумах відбулося хрещення, де охрестилися семеро людей: троє сестер з 1 Сумської громади, одна з 2 Сумської, двоє з Краснопілля і одна з Охтирки.
У Житомирі 11 березня відбулося урочисте служіння водного хрещення, де восьмеро дорогих дітей Божих посвятили своє життя Небесному Отцю.
У Полтаві проходила євангельська програма за участю євангеліста Віктора Бегаса. Програму відвідували 270 людей. Семеро з них вирішили укласти завіт з Богом і здійснили це рішення 18 березня.
Цього ж дня у Києві у Храмі на Подолі відбулося урочисте служіння хрещення, на якому 12 братів і сестер з різних громад міста пережили народження від води і Духа.
У суботу 18 березня в адвентистській громаді с. Підвиноградів, Берегівського району, що на Закарпатті, відбулось хрещення двох молодих людей. Протягом року пастор Андрій Конашук проводив з молоддю заняття з вивчення Біблії. А з 12 по 18 березня відбулася євангельська програма для молоді, яку проводив керівник відділу молодіжного служіння Західної конференції Олександр Коропець. В результаті цього 18 березня хрестилися Руслана Вовчок та Ілля Конашук, син пастора Андрія Конашука, який і звершив цей обряд.
Цього ж дня, 18 березня, у громаді «Вічне Євангеліє» у Львові, семеро осіб уклали Завіт з Богом через водне хрещення та одна людина приєдналась до Церкви Адвентистів сьомого дня через визнання віри. П'ятеро з новохрещених з м. Львова, одна людина з м. Броди, одна з м. Буськ та одна сестра з санаторію «Барвінок». Серед них троє осіб є вимушено переселеними особами, і одна із жінок проживає в прихистку на території церкви. Обряд хрещення звершував пастор громади Володимир Скиба.
Радісною подією стало 18 березня для трьох молодих людей з Буковини, які заключили завіт з Богом у громаді Недобоївці. Одна з них належить до громади Грозинці, двоє з Недобоївців.
У Хмельницьку проходила євангельська програма, яку проводив Віктор Войтко. Церква об'єдналася у спільному служінні, запрошуючи своїх рідних, друзів і знайомих на програму. Всього побували на зустрічах близько 60 людей, з них постійних слухачів – 17-18 чоловік. Результатом Божественного впливу і старань членів Церкви стало хрещення шістьох чоловік 19 березня.
В місті Апостолове від початку війни проводяться соціальні програми підтримки для переселенців і всіх, хто постраждав від війни. Цих людей запрошено на євангельські зустрічі. Із зацікавленими проводилися біблійні вивчення. Так, 19 березня двоє чоловіків вирішили присвятити своє життя Богу і хрестилися. Служіння продовжується у громадах Апостолове і Зеленодольськ. На щотижневі зустрічі приходять більше двохсот людей.
Підготувала Наталія Лучак

далі
Пошли мені анголів-охоронців, які закрили б очі ворожим позиціям