Білоцерківська школа отримала ліцензію та стала ліцеєм

Визначна подія, на яку чекали п'ять років, відбулася в місті Біла Церква на Київщині 1 вересня 2021 року – посвячення будівлі школи, та отримання ліцензії та статусу ліцею.

Все починалося з мрії керівника відділу освіти Центральної конференції (административна одиниця церкви, що включає територію Київської, Сумської та Чернігівської областей) Віталія Нероби, яку підтримала ініціативна група вчителів: Ірина Снігур, Ірина Дубчак та Валентин Педченко.
Спочатку були зустрічі з громадами адвентистів сьомого дня м. Білої Церкви, Фурсів та Безугляків, які з ентузіазмом підтримали ідею створення школи, використовуючи можливості та фінанси цих громад.
Наступним етапом була підготовка плану розвитку школи, пошук вчителів, зустрічі з батьками, і в 2016 році школа «Перлина знань» розпочала діяльність.
Далі був пошук спонсорів та будівництво, яке було розпочато в 2018 році. Велика подяка пастору Іллі Петровичу Величку та його команді, які працювали над будівництвом.
Завдяки завзятій праці команди на чолі з головою шкільної ради Валентином Педченком, школа успішно розвивалась і влітку 2021 року отримала державну ліцензію та статус ліцея. На сьогодні школа налічує 92 школяра та 15 вчителів.
На відкритті першою привітала з цим особливим днем директор білоцерківської школи мистецтв N1, депутат міської ради Леся Юріївна Крижешевська. Своє привітальне слово вона розпочала з подяки вчителям і акцентувала на важливості розвивати духовність дітей: «Якими будуть наші діти, таким буде наше майбутнє». Вона відзначила, що школа унікальна тим, що навчання спрямоване на духовність та мистецтво. Завдяки співпраці з музичною школою, безпосередньо на базі ліцею діти можуть навчатися грі на фортепіано, скрипці та гітарі.
Також з вітальним словом звернувся керівник адвентистської церкви в Україні Станіслав Носов, який побажав, щоб гаслом життя та діяльності школи була мрія, натхненна праця та постійна молитва.
Від Центральної конференції привітав Віктор Самойленко – він щиро дякував за прикладені зусилля для розвитку та будування школи та спонсорам за пожертвувані кошти. Діти і сім'я зауважив він, це надважлива складова, тому неодмінно потрібно виховувати духовність та характер людини.
Вчителька третього класу Алла Вікторівна Сікачина зазначила: «Я планую знайомити дітей не тільки з теорією, але готувати до практичного життя. Мрію, щоб у моєму класі була сімейна атмосфера, і прививати їм цінності, такі як любовь, відповідальність, чесність, взаємодопомога, щоб вони гармонійно розвивалися – тоді місія школи буде виконана».
Анастасія Косенко, мама учениці першого класу, поділилася своїм міркуваннями, чому вони обрали саме «Перлину знань»: «Про школу дізналася у спілкуванні з мамочками. Вперше завітавши до школи мені дуже сподобалось духовна атмосфера, відношення до учнів та батьків, дружелюбність та щирість».
Педагог-організатор ліцею Наталія Бровченко має бачення, щоб проводити з дітьми квести та різні заходи з залученням батьків. Також на базі ліцею планується організувати клуб «Слідопит».
Будівля ліцею складає гарне враження, класи облаштовані дуже затишно, великі вікна, які є запорукою гарного освітлення. Все зроблено для того, щоб навчання для дітей відбувалося в радісній та дружній атмосфері.
Виховувати дітей на основі християнських цінностей – це місія школи. Подяка Богу за дорогу, якою Він провів, щоб мрія стала реальністю.
Віталіна Нероба

далі
Абетка-розмальовка розкаже дітям біблійні історії