Адвентисти доставляють питну воду постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Благодійна організація «Благодійний фонд «Координаційний штаб волонтерів» спільно з представниками Адвентистської церкви доставили сорок дві тонни води у Херсон та область. Частину води роздали херсонцям у центрі міста, решту отримали місцеві лікарні, представники Державної служби надзвичайних ситуацій та волонтери. Крім того, питну воду отримали мешканці славнозвісної Чорнобаївки, а також мешканці сіл Високе та Бургунка. Ще дві тонни води доставили в Афанасіївку та Снігурівку, що на Миколаївщині.

Команда волонтерів складалася з чотирьох осіб. Це Василь Чабанов, Сергій Пігур, Владислав та Артур Кучерявенки. До трагедії на Каховський ГЕС вони вже більше року доставляли питну воду жителям Миколаєва.
“Реакція різна, як завжди. Від щирої подяки і сліз радості, до "нарешті хоч хтось щось дав" від людей радянської ментальності, коли їм всі винні”, - говорить пастор Владислав Кучерявенко. “Вода потроху спадає, але з'являються додаткові проблеми. Особливо по селах, де багато будинків збудовано з саману. Вода відходить і будинки руйнуються. Люди повністю залишаються і без майна, і без даху над головою. Далеко не всі голови отг переймаються проблемами населення, в основному шукають допомогу активісти з якими ми співпрацювали раніше”.
Наразі команда планує продовжувати доставку питної води в постраждалі населені пункти Миколаївщини. Також адвентисти збирають допомогу для постраждалих.

Інна Сокольська

далі
У Києві відбулася групова програма психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам «Українські вечорниці»