У таборі на Буковині опікуються дітьми-сиротами

Влітку 2016 року у селі Ржавинці, що на Буковині, почав свою діяльність спортивно-оздоровчий табір «Your camp» (Твій табір). І щороку тут проводилися табірні зміни для дітей, підлітків, молоді, організовувалися навчання для дитячих і молодіжних лідерів. З кожним роком умови перебування в таборі покращувалися.

Кожен, хто побував тут, береже у своєму серці незабутні спогади про чудово проведений час з друзями і наставниками, християнську атмосферу, турботу кухарів і всіх працівників табору.
З початком воєнних дій в Україні у таборі знайшли прихисток ті, хто змушений був покинути свої домівки, студенти Українського гуманітарного інституту (УГІ), діти-сироти. Про те, чим живе табір у нинішній час, розповідає Ігор Тимко, директор громадської спілки «Спортивно-оздоровчий табір «Твій табір».
«Зараз у таборі перебуває 139 дітей-сиріт з Миколаївської області, 100 переселенців і 18 супроводжуючих. З дітьми проводять час і займаються студенти УГІ, а також молодь з громад Буковинської конференції.
Щоб утримати таку кількість людей, надати їм все необхідне, потрібна допомога зі сторони, тому ми вдячні за допомогу Церкві адвентистів сьомого дня Буковинського регіону, організації ADRA, різним благодійним фондам, меценатам, Юрківській об'єднаній територіальній громаді і жителям села, де розташований табір.
Звичайно, є і певні труднощі. Нам постійно потрібні овочі, фрукти, якісна молочна продукція, адже дітям потрібні вітаміни і кисломолочні продукти. Також потрібна підтримка для колективу, бо працювати на волонтерських засадах круглорічно неможливо. Тому ми шукаємо спонсорів, які би могли фінансово підтримати волонтерів, які займаються з дітьми.
Щоб менше часу діти проводили у телефонах, плануємо найближчим часом зробити два волейбольних майданчики, щоб діти грали у командні ігри, такі як волейбол, баскетбол. Також запустили програму слідопит, віримо що діти зможуть пройти цю програму. Ближчим часом хочемо повести дітей на екскурсії, конкурси. Будемо оновлювати програму для табору.»
Більше інформації про табір і плани по покращенню умов перебування, можна переглянути у відео за посиланням https://youtu.be/l6-9_xxL2k0
https://youtu.be/Z1pd0WVxlN4
https://youtube.com/shorts/RuJSlc2N-9o?feature=share
Підготувала Наталія Лучак

далі
Батьки першокласників запитують про новий навчальний рік – і це для нас добра ознака