Проєкт "Радіо в русі" починає подорож Україною

Адвентистське Всесвітне радіо (Adventist World Radio/AWR) розпочало проєкт допомоги Україні.

За ініціативи лідерів AWR, президента Дуана Маккея (Duane McKey), та директора мовлення в Європейському регіоні Василя Макарчука, спеціально для України був розроблений напівпричеп, який буде подорожувати нашою країною. Мета подорожі – допомога мешканцям різних регіонів, особливо на територіях, які потерпають від наслідків війни, та там, де мешкає велика кількість переселенців.
Під час річної наради адвентистської церкви в Україні, яка відбулася 28-30 жовтня, цей проєкт був представлений учасникам зустрічі.
Нарада Української уніонної конференції вперше, після підпорядкування в квітні 2022 року Українського уніону офісу Генеральної конференції, відбувалася за участі представників Всесвітньої церкви. Віце-президент Генеральної конференції Артур Штеле був головуючим на цій зустрічі.
Генеральний директор медіа групи "Надія" Максим Крупський познайомив учасників наради з реалізацією ініціативи "Радіо в русі", партнером якої є медіа група.
Андрій Скорина, керівник проєкту, через зум зв'язок розповів про команду, що бере участь в підготовці руху вантажівки Україною. Напівпричеп містить медичне обладнання для прийому та обслуговування пацієнтів. З ним будуть подорожувати спеціалісти різних галузей, медики, психологи, які будуть надавати необхідну допомогу – психологічну, медичну та духовну. Окрім того, Школа Біблії, як частина служіння медіа групи, також буде надавати матеріали та брати активну участь у проєкті. Директор Школи Біблії, Сергій Вершило доклав багато зусиль, щоб забезпечити проєкт необхідними матеріалами та налагодити співпрацю з партнерами.
Особливим гостем наради був Кент Шарп (Kent Sharpe), менеджер проєктів та віце-президент AWR, який завітав в Україну, щоб підтримати початок роботи "Радіо в русі".
Кент розповів про етапи підготовки проєкту та про можливості, які дарує ця ініціатива. Він звернув увагу, що незважаючи на тяжкі часи, які переживають українці, завжди є промені світла, що пробиваються крізь хмари. Одним з таких підтримуючих заходів є цей проєкт. Саме про це просив у Господа Кент Шарп разом з присутнімі в молитві посвячення – щоб майбутні зустрічі з "Радіо в русі" в різних регіонах допомогли мешканцям України отримати не тільки допомогу, а і надію в ці важки часи.
Перший виїзд вантажівки "Радіо в русі" запланований для міста Мукачево та розпочнеться вже в листопаді
Валентин Загреба
Фото автора

далі
Війна привернула увагу до біблійних пророцтв