Молоді подобається, що ранкові роздуми написані такими ж молодими людьми з їхньої країни

З початку січня в месенджері Telegram стартував проєкт МеРЧ. Що це таке, чому молоді він подобається та як зібрати 365 молодіжних читань, розповідає співавтор проекту Євген Альохін.

Яка головна ідея проєкту?
Проєкт МеРЧ – це «Молодіжні електронні ранкові читання» – молодіжний «Ранковий страж», особливість якого полягає в тому, що ці читання написані молодими людьми з різних областей України. Ми створили канал у месенджері Telegram, який так і називається «МеРЧ», де щоранку публікуються авторські молодіжні ранкові читання.
Ідея проекту – залучити молодь до ранкового часу з Богом, до читання біблійного уривка з якимось роздумам, написаним такими ж молодими людьми.
Хто автор проєкту?
Ідея проєкту народилася у лідерів молодіжного служіння України на консультативній нараді у вересні 2021 року і ми почали працювати у цьому напрямі. Лідери робили оголошення, пропонували молодим людям взяти участь у проєкті. Так ми зібрали роздуми на весь рік, одягнули в ту оболонку, яку зараз бачать читачі.
Автори проєкту – вісім лідерів молодіжного служіння. Над оформленням працюємо з дизайнером, нам також допомагають у редагуванні та богословській експертизі текстів.
Як ви змогли за три місяці зібрати 365 читань?
Ми розподілили серед лідерів молоді конференції, яку певну кількість потрібних читань вони мають зібрати серед молоді. Молодіжний лідер надихав молодь своєї території на написання роздумів. Так ми зібрали загальну потрібну кількість.
Який вік молоді, що читає, і як відбувається розсилка?
Вік – від п'ятнадцяти до тридцяти з гаком.
Технічно розсилання виглядає так: у Telegram створено канал, який так і називається МЕРЧ. Ми створили його за тиждень до 1 січня 2022 року, весь тиждень його рекламували, просили поширювати, підписуватися. Зараз на канал підписані понад 1300 людей. Важливо те, що це канал, а не чат, тому що на канал підписуються самостійно, ніхто не може додати читача без його згоди. Нам приємно, що 1300 молодих людей зробили цей свідомий вибір. Щоранку їм надходить повідомлення, що містить новий роздум. Повідомлення надходить о п'ятій ранку, а прочитати вони можуть у зручний для них час.
Який відгук читачів, чи є якась реакція?
У Telegram є функція «реакція». Після прочитання можна залишити свою реакцію, це зворотний зв'язок. Також ми бачимо кількість людей, які прочитали та відреагували на роздуми. Виходячи з цього, бачимо залученість підписників. Адміністрація каналу бачить кількість репостів, робимо висновки, яке читання більше сподобалося, яке менше сподобалося.
Також створено тимчасовий чат авторів читань. Через них ми отримуємо зворотний зв'язок від їхніх друзів, які підписані.
Ми бачимо позитивну динаміку, молодим людям дуже подобається те, що ці читання написані саме однолітками, котрі розповідають свої історії, досвіди, роздуми. Саме цей момент дуже надихає на прочитання.
Як можна приєднатись до проєкту?
До читання можна приєднатися, підписавшись на канал Telegram «МеРЧ». Якщо хтось захоче поділитися особистими роздумами, нехай звернеться до лідерів молоді своєї конференції, з якою ми працюємо та маємо тісні зв'язки.
Запитання – Алла Шумило

далі
Хочеш дізнатися, як проживати кожну мить тут і зараз, знаходитися в усвідомленому контакті з реальністю