Ми віримо в те, що адвентистські лікувальні заклади повинні працювати на найвищому рівні, представляючи Христа на землі

Розповідає Олексій Остапенко, заступник директора лікувально-оздоровчого центру "Наш Дім".

Якими критеріями ваше підприємство оцінює свою діяльність сьогодні?
З 2014 року ми взяли курс на підвищення якості наших послуг у всіх напрямках: лікуванні, навчанні, проживанні і харчуванні. Ми віримо в те, що адвентистські лікувальні заклади повинні працювати на найвищому рівні, так як вони є представниками Христа на землі. Все, що пов'язано з їх роботою, має нести Божественний відбиток.
У 2019-2020 роках ми змогли значно покращити свою матеріальну базу, відкривши новий лікувальний корпус. Тепер всі процедури проходять у ньому. Сучасний зал лікувальної фізкультури також розташований у новому корпусі.
Наші лікарі постійно удосконалюються, здобуваючи освіту у вітчизняних та зарубіжних навчальних закладах.
Медсестри і масажисти також отримують додаткову освіту та освоюють нові методики лікування.
Ми радіємо з того, що велика частина наших пацієнтів - не адвентисти (89%). Наше завдання - нести просвітництво у сфері здоров'я та здорового способу життя в маси.
До 2014 року ми брали значну частину пацієнтів з Росії (близько 40%), але тепер 90% наших відвідувачів - наші співвітчизники. Однак є пацієнти з західно-європейських країн, США і ближнього зарубіжжя.
Вік: 60% - старше 50 років, 40% - молодше 50 років. З цих 40% - молодше 30 років - 15%, 12% - від 30 до 40 років і від 40 до 50 років - 13%.
Наскільки я знаю, в Росії зараз виникає якась своя система, спроба розгорнути подібні підприємства?
Так, це так і ми раді цьому. Ми активно працювали в Росії до 2014 року. Наша діяльність була спрямована на те, щоб допомагати розвивати подібні підприємства, навчати їх лідерів і співробітників, тому вони є сьогодні в Росії, є і в Україні у різних місцях.
Які ще тенденції є у вашому підприємстві? Наприклад, нові послуги, яка динаміка персоналу, команди?
Ми почали проводити програму відновлення емоційного здоров'я та інтегрували її у програму фізичної реабілітації. Це дуже важливо, тому що дуже часто причини виникнення хронічних захворювань є на рівні фізіології, але першопричини сягають корінням в емоційне здоров'я.
У 2020 році ми стали офіційним партнером Веймарського центру здоров'я (США) у запровадженні в Україні програми NEWSTART (Новий старт), а також Програми відновлення при депресії і тривожних розладах доктора Ніла Недлі.
Наш лікар Тетяна Остапенко проходить навчання в Американському коледжі медицини способу життя, яка є першою в світі організацією, що ліцензує лікарів для роботи в сфері медицини способу життя.
Розкажіть про новий лікувальний корпус.
Новий корпус - це сучасне триповерхове приміщення. На першому і другому поверхах розташовані процедурні кабінети (гідротерапія, масажні) і басейн. Вони допомагають нам, бо наші старі процедурні не вміщали всіх людей. А в нашому новому корпусі вільно, кожен інструктор, який працює, має особистий кабінет. Це сучасні кабінети, сучасна система опалення, гідромасажні ванни, обладнання. Набагато комфортніше і зручніше.
І на 3 поверсі з'явилося 7 додаткових номерів з підвищеним комфортом. Ми розширили номерний фонд. Зараз тенденція така, що люди все менше хочуть бути з незнайомими людьми в номері, хочуть окремі номери, тому ми намагаємося розширити номерний фонд, щоб дати більше комфорту.
Питання по персоналу. Чи залишається ваша команда стабільною, чи підвищуєте ви кваліфікацію?
Команда, в основному, залишається стабільною. Як я вже сказав, починаючи з 2014 року ми взяли курс на підвищення якості нашої роботи, в тому числі і кваліфікації наших співробітників. Наші лікарі проходять не тільки курси, які їм потрібно проходити як післядипломну освіту, а й додаткові курси, в тому числі і закордонні, про що я говорив вище. Інші співробітники: масажисти, медсестри, медбрати, вони також проходять курси, кілька людей вчаться на реабілітологів.
З якого року працює новий корпус?
Корпус почав роботу з серпня 2019 року.
Ви закривалися на карантин в 2020 році?
Так, ми закривалися, три місяці не працювали: березень, квітень, травень.
А зараз ви приймаєте гостей?
Так, ми відкрилися з 1 червня і приймаємо пацієнтів.
Я розумію що зараз говорити про динаміку відпочиваючих поки рано, це справа наступного року.
Поки що рано підводити підсумки 2020 року. Це непростий рік, ми не працювали навесні в зв'язку з карантином. І зараз у нас є умови: ми приймаємо людей, які пройшли тест на COVID-19. Ми робимо все, щоб убезпечити наших пацієнтів. Для них дуже важливо під час цієї пандемії не забувати про своє здоров'я. Ми бачимо, що найскладніше перебіг коронавірусної інфекції проходить у тих, хто має хронічні захворювання: серцево-судинні, діабет, надмірну вагу та інші. Це наша спеціалізація. Ми бачимо якими швидкими темпами поширюється вірус. Швидше за все, ще дуже багатьом доведеться перехворіти. Але, якщо організм не буде обтяжений хронічними захворюваннями, якщо люди будуть жити здоровим способом життя, то вони можуть перехворіти коронавірусною інфекцією в легкій формі.
Запитання - Максим Балаклицький
#тижденьнадії2020

далі
Церкви переорієнтувалися на внутрішні питання, бо широкомасштабні заходи неможливо було проводити