Кирило Андрєєв - диктор, телеведучий, викладач

Кирило Андрєєв – диктор, телеведучий, тренер Школи публічних виступів, колишній актор театру та кіно. Відомий з різноманітних українських та російських телевізійних шоу, фільмів та серіалів вітчизняного виробництва. Наразі працює в медіагрупі «Надія», в якій займається капеланським служінням, адмініструванням, веде програму зі своєю дружиною «2Я – одне життя» та бере участь в інших проєктах телеканалу й радіо.

Народився у 1986 році у республіці Комі, СРСР. Батьки були медики, проте за фахом працювала лише мати, батько ж займався підприємництвом. У дитинстві Кирило захоплювався спортом, музикою (вчився грі на фортепіано) та поезією. Змалечку розумів, що його місце на сцені, адже полюбляв розповідати віршики та співати на різних заходах, і уявляв себе у майбутньому артистом.
Подорослішавши, Кирило почав задумуватись над підприємницькою діяльністю та юриспруденцією. Однак попри те, що ці сфери обіцяли юнаку прибуток, він обрав професійний шлях згідно з бажанням душі.
Отримавши середню освіту, молодик вступив в театральний університет імені Карпенка-Карого під натхненням шкільних театральних постановок та КВНів, в яких брав участь раніше. Після одного з таких гумористичних виступів, в одинадцятому класі, школяр вирішив, що буде актором, а не юристом. Батьки-медики підтримали рішення сина, особливо батько, який мріяв колись навчатися на пілота, але, на жаль, ця ідея залишилась лише в спогадах, тому бажав, щоб його дитина зробила самостійний вибір.
Після закінчення навчання Кирило Андрєєв почав отримувати запрошення взяти участь в українських та російських проєктах кіно- та телеіндустрії. Початок вітчизняної популярності почався з виходу шоу «Велика різниця» (у Росії – «Большая разница») та різних художніх фільмів. Водночас був викладачем українських знаменитостей, такі ж запрошення приходили з Росії.
«Іноді з'являється бажання не грати роль на екрані, а побути кимось в житті. У мене були думки піти попрацювати столяром, щоб не балакати цілісінький день, а просто працювати та повертатися додому, їсти, а якщо розмовляти, то лише з дружиною», – розповідає Кирило про свої думки з часом, після визнання.
Одного разу його вразив біблійний вірш, який проголошував:
2 Солунян, 3:12: «Таким ми наказуємо та благаємо Господом нашим Ісусом Христом, щоб мовчки вони працювали та власний хліб їли».
Можливо саме через цей текст чоловік називає себе «телеведучим, який мріє бути людиною, яка працює своїми руками, не вимовляючи ні слова».
Але Кирило продовжував працювати, використовуючи свої вміння та таланти до того часу, аж поки вектор його активності повернувся.
Свою діяльність артист змінив після знайомства з Богом.
«Якщо порівняти початок мого життя зі злітньою смугою, то я, ніби літак, починаю підійматися, щоб досягти своєї мети. В мене є всі шанси досягнути того, про що мрію. Але в певний момент я розвертаюсь зовсім в іншому напрямку», – згадує колишній актор.
Для батька Кирила це був колосальний удар. Найбільш вагоме посилання щодо роботи артистом надходив саме від нього. Близько року продовжувалося напружене спілкування з сім’єю. У цей час Кирило, – тепер уже медійник, – починає працювати на телеканалі «Надія», де й перебуває донині. Свого часу чоловік відчув, що маючи акторську освіту, він може бути корисним саме тут. До того ж робота на християнському телеканалі принесла йому не тільки душевний спокій, але й підтримку в обличчі дружини Світлани.
Подружжя познайомилось під час акторської роботи над спільним проєктом. А спільна діяльність на ТК «Надія» їх ще більше зблизила й дала поштовх до створення сім’ї.
Сам чоловік вважає, що його нинішня робота та колишня – це різні сторони одного цілого. Щоб у свій час цілком перемикнутися на телевиробництво, Кирилові потрібно було трішки модифікувати свої вміння та набратися досвіду. Під час акторської діяльності часто доводилось грати телеведучих, шоуменів, тощо. Тому він мав ще тоді деякі уявлення про сьогоденні завдання, адже опосередковано мав справу з подібною діяльністю, хоч і в інакшій ролі.
Кирило запевняє, що за вісім років його роботи на ТК «Надія», християнський пресцентр не мав ще такого зворотного зв’язку, як саме зараз. Робітники медіагрупи відчувають, що програми християнської тематики дивляться не тільки через те, що аудиторія здебільшого адвентистська. Глядачі дійсно потребують контенту, який би надихав, особливо в цей економічно й політично складний час.
«2Я – одне життя» – це проєкт, в якому нині Кирило являється найбільш впізнаваним. Сама програма має сімейно-психологічне спрямування, та являється певним окремим брендом на «Надії».
Співведуча Кирила – його дружина, Світлана Андрєєва. У минулому вона також колишня акторка, грала здебільшого в театральних виставах, але іноді траплялися й проєкти українського кінематографа.
Один випуск програми «2Я – одне життя» триває півгодини-годину. Це залежить від складності вибраної проблематики. Під час програми ведучі разом з експертами розглядають найбільш актуальні питання, пов’язані з подружнім життям, наприклад: «Як вирішувати конфлікти?», «Ревнощі в стосунках», «П’ять мов кохання», «Сімейний відпочинок» тощо.
Попередні випуски можна знайти на сайті Hope.ua, або на ютуб-каналі – «Телеканал «Надія».
Окрім цього програми завантажені в аудіоформаті на сайті «Голос Надії», а також в телеграм-каналі християнського радіо.
Також Кирило працює з людьми, яким мистецтво публічних виступів знадобиться в професійній сфері. А ще з тими, яким потрібно подолати внутрішні бар’єри, невпевненість у собі. Це можуть бути фахівці різноманітних галузей, які мають на меті розповісти про набутий досвід чи здобутки.
З дітьми, наразі, Кирило займається нечасто. Здебільшого це поодинокі випадки, адже окремої програми, адаптованої під певну вікову категорію, немає. Проте, ведучий намагається організувати програму таким чином, щоб вона була цікавою та ефективною навіть наймолодшим учасникам.
Окрім вищенаведеного, Кирило викладає в київській Школі публічних виступів. Також диктор навчає студентів Українського адвентистського центру вищої освіти, а саме гуманітарного й теологічного інститутів, ораторському мистецтву. Риторику вивчають майбутні журналісти та богослови.
«Найперше сьогодні – це пізнати Бога так, як Він того хоче, щоб ми знали Його», – розповідає телеведучий в програмі «Друге дихання» з Сергієм Степанюком.
Мріє Кирило стати пастором. Однак як людина, яка захоплюється психологією, чоловік випробовує себе: а чи не є ця мрія спробою втекти від популярності, ухилитися від того, що в тебе вкладали з дитинства?..
Говорить, що бажання робити щось амбіційно зникло.
Про те, що телеведучого цікавить психологічна проблематика свідчить не тільки спрямованість програми «2Я – одне життя», але й те, що він навчався на відповідній спеціальності, а зараз являється студентом факультету «Практичне богослів’я».
Кирило не тільки мріє стати пастором, але й вступив до теологічного інституту – перший крок до здійснення мрії.
Людське життя сповнене несподіванок: плануєш одне – виходить інше. Іноді відмова від своїх мрій, цілей – це ознака того, що потрібно рухатися далі, що ти більш потрібний в іншому місці. Таланти людини можуть послужити краще, якщо довірити життя в руки Божі, та дозволити Йому керувати подіями. Боязнь відмовитись від мрії – це перепона для розвитку. Віддаючи здібності в руки Творця та Того, Хто наділив нас цими здібностями можна їх тільки примножити. Господь бажає нашого розвитку Йому на славу.
Аріна Швець

далі
Людям з інвалідністю допомагають студенти Українського гуманітарного інституту