Центр «Наш дім» отримав Знак якості і визнаний кращим з дослідження компанії «Знак якості»

Санаторій «Наш дім» в селі Нові Обіходи у Вінницькій області почав свою роботу 2 січня 2002-го року. Мета, яку ставили при створенні санаторію - допомогти людям відновити здоров'я. Із року в рік у цьому лікувально-оздоровчому центрі приймали по 25 заїздів, в 2019-му році було 24, а в 2020-му через карантин навесні шість заїздів довелося скасувати. Розповідає Анна Слепенчук, директор.

Які послуги надає санаторій?
Ми - лікувально-оздоровчий центр. Здійснюємо немедикаментозне лікування або знижуємо обсяг ліків, що їх людина вживає. Наша головна мета – кваліфіковано навчити людей вести здоровий спосіб життя.
У цьому році ми стали єдиними офіційними в Україні представниками Веймарського центру здоров'я, як представники програми, розробленої «Новий старт». Активно займаємося галуззю, котра офіційно близько тридцяти років виділена в окремий сегмент – медицина способу життя. Тільки зміна способу життя може дати реально відчутні результати поліпшення здоров'я людини. Але це не стосується інфекційних захворювань, це зовсім інша царина. Ми займаємося хронічними захворюваннями, котрі людина набуває протягом свого життя: гіпертонічна хвороба, серцево-судинні захворювання, патології кістково-м'язової системи, ендокринні захворювання. При діагнозі другого ступеня цукрового діабету понад 90% людей відновлюють здоров'я.
Якими методами досягаєте результатів?
Ми навчаємо і допомагаємо почати новий спосіб життя, людина змінює уявлення про свої звички. Коли люди стають на програму, першого ж тижня вони бачать результат: поліпшуються аналізи; змінюються вага, самопочуття, емоції. Але цю програму людина повинна продовжувати сама після повернення додому. Ми ввели нову послугу – дистанційна підтримка тих, хто хоче продовжити програму вдома.
Ми практикуємо здорове харчування, проводимо майстер-класи, як приготувати рослинну їжу. Наші фахівці розмовляють із людьми, призначають індивідуальне харчування, виходячи з особливості організму. У нас немає суворої лікувальної дієти, ми готуємо здорову смачну їжу, від якої люди одужують.
Ми самі вирощуємо екологічно чисті овочі, з яких готуємо. Наш шеф-кухар Ірина Дзюбанчук навчалася в Швейцарії і Чехії в ресторанах здорового харчування. У Швейцарії Ірина провела «Тиждень української кухні», склала чотири книги з рецептами страв, вона і сама розробляє нові.
Які процедури приймають люди? У нас практикується гідротерапія, дієтотерапія, лікувальна фізкультура, фізіотерапія, електропроцедури, грязелікування. Басейн у нас сезонний, в приміщенні поки роботу не запустили.
Які відгуки людей після закінчення заїзду?
Усі відвідувачі залишають хороші відгуки про наш санаторій, говорять і пишуть, як змінилося їхнє мислення, поліпшилося здоров'я після проходження програми «Новий старт». Всі відгуки ми виставляємо на Фейсбуці, Ютубі.
Часто люди приїжджають декілька разів, їм дуже подобається наш колектив, відзначають, що у нас сімейна обстановка. Понад сорока відвідувачів у заїзд не беремо. З 2014 року ми внесли невеликі зміни для проживання – двомісні кімнати переобладнали в одномісні, з тримісних зробили двомісні – для сімей. Кількість відпочиваючих у зв'язку з цим скоротилося до 32 – 35, але збільшився комфорт для людей.
Розкажіть докладніше: як виграли в конкурсі компанії «Знак якості»?
Керівник компанії «Знак якості» розповів, що була ідея знайти в Україні невеликі оздоровчі центри, які люди вважають найкращими. Журі компанії розділили Україну на п'ять зон, і проводили опитування в багатолюдних місцях, таких, як супермаркети. Питали: «В якому центрі Ви побували? Що могли б порекомендувати, щоб був відпочинок і оздоровлення? » За кількістю опитувань перше місце посів «Наш дім». Вони надіслали нам запит, щоб ми вислали їм фото, ми виконали їхнє прохання. По тому вони безкоштовно зробили нам сайт на своєму майданчику на цілий рік, нагородили почесним кубком та дипломом «Знак якості», а також вручили штамп «Гарантія якості».
Також є організація, що пропагує і бореться за чистоту екології в Україні. Вони часто проводять симпозіуми, семінари, форуми. Запрошували нас до Києва в виставковий зал на конференцію. У своєму журналі згадують нас як підприємство, яке не забруднює навколишнє середовище.
Ви – постійний директор центру «Наш дім». Що дає Вам сили в цьому непростому служінні?
Думаю, що це моє служіння від Бога. Я все це люблю: це місце, роботу, людей. Для мене це не тягар, а моє життя. І я теж є частиною життя цього санаторію.
Питання - Алла Шумило

далі
Як прищепити підлітку любов до навчання?