Що говорить Біблія про форму Землі: вона кругла або плоска?

Ми з другом сперечаємося - він доводить, що Земля плоска, начебто так в Біблії написано. А я думаю, що вона кругла. Ну навіщо було б нас усіх обманювати?... Ivan

Іван, добрий день!
Дякую за цікаве питання. Нещодавно мене також зацікавила теорія плоскої Землі. Я подивився кілька відео на YouTube, що пропагують цю ідею, деякий час перебував під враженням. Але не довго. Викрити аргументи на користь теорії плоскої Землі не так вже й складно. Тим більше, що крім наукових фактів доказу того, що наша Земля кругла, є чимало простих логічних чинників, які також підтверджують класичну точку зору XXI століття. Але зараз для нас важливий лише біблійний погляд на це питання. Давайте його і розглянемо.
Ваш друг стверджує, що в Біблії написано про те, що Земля плоска? Нехай Ваш товариш покаже тексти в Писанні, які говорять про це. Особисто я таких не зустрічав. Швидше, ми знаходимо в Біблії підтвердження того, що Земля має круглу форму.
Наприклад, Соломон в книзі Приповістей красномовно описує творення нашої планети Богом. Він пише як би від імені Премудрості, яка «була майстром у Нього, і була радістю кожного дня, радіючи перед обличчям Його весь час, радіючи на земному крузі Його, а забава моя із синами людськими» (Притчі 8:30-31 ). У виразі «на земному крузі» використовується єврейське слово «תֵבֵל» ( «Тебел»), що означає «Земля», «світ», «земну кулю».
Також пророк Ісая в одному з текстів описує Бога як Того, «Хто сидить понад кругом землі» (Іс. 40:22). Тут ми зустрічаємо вже два окремих єврейських слова: «חוּג» ( «НУГ» - коло, окружність, кулю) і אֶרֶץ ( «Ерец» - земля).
Отже, Земля кругла. І вірні Богу люди знали про це ще задовго до Піфагора, Аристотеля і Галілео Галілея, які відстоювали ідею кулястої форми нашої планети. Так що можна спати спокійно, нас ніхто не обманює...
З повагою, бакалаврант богослов'я Олег Боков

далі
Чи можна християнам пити безалкогольні та енергетичні напої?