5 чарівних фраз і 3 диво-способи, які допомагають зупинити сімейну сварку

«Милі посваряться — ще краще помиряться» – говориться у відомій приказці.

Доводи ці хоч і звучать дещо заспокійливо, але конструктиву в них немає. Як зупинити сімейну сварку? Як не дати бурі емоцій перетворитися в руйнівний ураган?
Ось кілька корисних способів і порад:
5 чарівних фраз:
1. «Добре, давай заспокоїмося і подумаємо, що ми можемо зробити в цій ситуації прямо зараз?»
Ця фраза дає партнеру зрозуміти, що ви не глухі до його благань і готові до конструктивних дій. Вживання займенника «МИ» вказує на те, що ви обидва є учасниками процесу. По-справжньому вирішити сімейні проблеми можна тільки спільними зусиллями, а не в односторонньому порядку.
2. «Можливо, я не зовсім правильно тебе зрозумів (ла). Поясни мені, чому ти так думаєш і на чому ґрунтуються твої висновки?»
У сварці кожен намагається довести свою точку зору і зовсім не чує опонента. Ця фраза гасить емоційне напруження, вказуючи на ваше щире бажання зрозуміти співрозмовника. А він (вона), в свою чергу, уповільнює темп розмови і починає викладати проблему більш обдумано. Це підвищує шанси її благополучно вирішити.
3. «Як ти думаєш, ця ситуація гірша за ту, через яку ми посварилися в минулий раз? Чи ми зможемо легше з нею впоратися?»
Ця фраза змушує співрозмовника згадати ваш минулий спільний досвід подолання перешкод. Ще краще, якщо цей досвід був позитивним. Таким чином, ви даєте своїй половині впевненість в тому, що разом зможете подолати будь-які негаразди.
4. «Я готовий (а) вислухати все, що ти хочеш сказати, але спочатку ...»
Навмисне зробіть перерву перед важливою розмовою, якщо відчуваєте, що емоції починають брати верх. Запропонуйте заварити другій половинці чай, щоб поговорити в більш спокійній атмосфері.
5. «Давай припинимо лаятися прямо зараз!»
Якщо у вас зовсім не залишилося аргументів, то безпосередньо запропонуйте партнеру помиритися. Зізнайтеся в тому, що любите його (її) і безглузді сварки не зможуть цю любов зруйнувати. Навіть якщо ви не вирішили проблеми, це вгамує ваш запал і дозволить ще раз обдумати можливі рішення в спокійній обстановці в більш зручному випадку.
3 дієвих способи:
1. «Дихайте глибше!»
В прямому сенсі. Як тільки емоції починають вас поглинати – починайте глибоко і розмірено дихати. Глибоке дихання запускає в роботу парасимпатичну нервову систему, в організмі спрацьовує «педаль гальма». Ви заспокоюєтеся, більш детально обмірковуєте фрази і не впадаєте в істерику.
2. «Я глухий і німий ...»
Якщо ви розумієте, що ніякі доводи не діють на партнера взагалі, то можна просто замовкнути на певний час. Коли він зрозуміє, що його агресія виливається даремно, а глядачів немає, то трохи заспокоїться. Найкраще взагалі вийти на вулицю і трохи погуляти.
3. «Що взяти з дитини?!»
Це може звучить трохи смішно, але абстрагуйтеся і уявіть свого партнера маленькою дитиною. Ось він стоїть, кричить і щось вимагає, зовсім як примхливий малюк! Ну що взяти з дитини? І чи є сенс на малюка сердитися? Роздратування швидко покине вас.
Але найкращими ліками проти сварки, на думку психологів, є прості обійми! Не вірите – спробуйте самі.
І головне: ніколи не впадайте у відчай. Рішення є завжди. Іноді воно приходить легко, іноді знайти його трохи складніше.
Любіть один одного, цінуйте відносини і не лінуйтеся над ними працювати!
Сімейний марафон

далі
Адвентистське Агентство Розвитку і Допомоги (ADRA) доправило в Ліван медичних товарів на суму понад 1 мільйон доларів США