Хелловін - дитяча забава?

Зуби вампірів, капелюхи відьом, маски привидів - напередодні Хеллоуїна все розходиться на ура. Чи таким невинним є свято, яке прокралося до нас, про існування якого ще зовсім недавно в нашій країні мало хто знав?

Історія, назва і символи свята Хеллоуїн, що відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, зародилися серед кельтських народів ще до нашої ери. Тоді він називався Самайн в честь злого божества і «пана смерті і злих духів». Після вторгнення римлян кельтам довелося прийняти християнську віру. Однак народ передавав розповіді про Самайн своїм нащадкам.
Коли в IX столітті в спробі викорінити язичницькі традиції папаГригорій III переніс свято «День всіх святих» з травня на 1 листопада, він домігся зворотного: стародавні практики відродилися. Передсвяткова ніч на староанглийском мовою називалася All Hallows Even (Вечір всіх святих), або скорочено - Halloween. Так і з'явилася сучасна назва свята.
Друїди носили з собою велику ріпу, з якої видаляли м'якоть, а на поверхні вирізали обличчя, яке символізує демонічний дух. Усередині ріпи горіла свічка. Коли практика святкування Хеллоуїна прийшла в Америку, ріпу замінила гарбуз.
Полоскотати нерви?
Чи люблять діти всяку чортівню? Просто обожнюють! Викликають всяких духів, завмирають в очікуванні страшилок, а потім... бояться темряви, страждають від нічних кошмарів. Згадайте себе. Все таємниче і потойбічне заворожує. Але чи потрібен дітям такий адреналін? Чи потрібні їм фобії і психози? Чи потрібен «невинний» Хеллоуїн?
Потойбічний світ існує!
Біблія говорить, що є Бог і диявол, є ангели і духи. Є можливість встановити контакт з тим і іншим «табором». Бог і сатана - це протиборчі сили. Неможливо служити і одному, і іншому. Атрибути Хеллоуїна - це атрибути темних сил. Але чому б, залишаючись в душі християнином, просто не побавитися? Хоча б один деньок?
А що б ви подумали про людину, яка під час війни поставив на свій будинок прапор ворожої держави «просто так», насправді не бажаючи бути на боці ворога?
Дітей вчать, що відьом і злих духів не існує і що одягатися в костюми привидів або будинкових - це весело. Сучасне заперечення існування сатани і диявольських сил суперечить Писанню. Від книги Буття до книги Об'явлення Біблія підтверджує існування сатани і злих духів.
У Старому Завіті Бог попереджав Ізраїль: «Не знайдеться між тобою такий ... віщун, ворожбит, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, що викликає духів, чарівник і хто викликає духа мертвих; Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке» (Біблія, Повторення Закону 18:10-12).
Не нагнітайте: це ж просто гра!
Сатанинські обряди і атрибути в ігровій формі приходять до навчальних закладів. Ми купуємо ляльок-монстрів в гробах, дивимося мультики і фільми про чаклунів і вампірів... Навіщо нам та нашим дітям потрібно все це сміття? Ворожіння, чаклунство - все це неприйнятно для християнської культури! В Біблії апостол Павло говорить християнам: «Язичники, в жертву приносять їх бісам, а не Богу. Але я не хочу, щоб ви були спільниками бісів» (1 Коринтян 10:20).
Не загравайте зі злом!
Заберіть дітей з території ворога
Знаючи, що наближається диявольська свистопляска, приготуйтеся пояснити своїм чадам, що це за свято. Подумайте, що ви будете робити 31 жовтня, де ви будете перебувати. Нехай в основі вашого рішення будуть Бог і Біблія, а не приваблива передсвяткова метушня.
Підготував Єгор Стасов
Газета «Сокрытое Сокровище» жовтень 2019 р.

далі
Захист тварин і використання їх у цирках. Адвентистський погляд