Міжнародна біблійна вікторина в Нідерландах: «Слідопити» і «Шукачі пригод» повернулися з перемогою

Команда «Небесні кактуси» з клубу «Відважні левенята» зі Львову була єдиним представником українських клубів «Шукачів пригод» на фінальному етапі біблійної вікторини по книгах Ісуса Навина та Суддів у Нідерландах. Вони посіли призове перше місце.

Три команди «Слідопитів» із заходу України посіли такі місця:
Слідопитські клуби зі Львова і Жовкви об'єдналися у дві команди: «Libero-1» та «Libero-2». В кожній з команд були представники з цих двох міст.
В результаті «Libero-2» посіла друге місце, а «Libero-1» – третє.
-- «Світлячки» з міста Тячів — 2 місце.
На жаль, не всі учасники клубу «Відважні левенята» змогли поїхати до Нідерландів, тож до команди увійшли Лев Іванов, Давид Мелесь, Давид Філіп та Северин Власюк. Хлопці намагалися гідно представити свою країну та прославити Господа своїми знаннями. У результаті вони посіли перше місце у фіналі вікторини.
Слідопити їхали у складі семи учасників та одного тренера. Подяка тренерам Яні Резніковій, Іванні Сусідко та Михайлу Мартину за підготовку команд, кожна з яких повернулася з дипломом за призові місця.
Учасники тривалий час готувалися, вивчали біблійні вірші напам’ять, а історії таких героїв Святого Письма як Ісуса Навина, Халева, Отніїла, Шамгара, Дебори та інших стали прикладом для наслідування.
Для «Шукачів пригод» вікторина проводилась вранці 14 квітня на базі спортивного комплексу De Margriethal, що у місті Східам.
Учасникам вікторини потрібно було відповісти на 44 питання різних рівнів складності. Кожне із запитань приносило команді від 1 до 6 балів. Запитання висвітлювалися на екрані українською мовою.
Оскільки результати залежали від набраної кількості балів, кожне місце могли посісти декілька команд.
Для «Слідопитів» вікторина проходила ввечері 13 квітня о 15⁰⁰ на тій же локації.
Вікторина тривала близько 2,5 години, після чого всіх запросили на вечерю.
У Роттердамі підлітки познайомилися зі своїми ровесниками з різних країн Європи: Великобританії, Нідерландів, Польщі, Румунії. Усього були присутні 47 команд із 24 країн світу.
Після вікторини «Шукачі пригод» пройшли квест від організаторів у місцевому парку. Учасники квесту подолали 16 локації, на кожній з яких необхідно було виконати завдання та зібрати в результаті 12 каменів-наліпок, щоб збудувати пам’ятник, подібно до того, як Ісус Навин колись установив 12 каменів в Йордані на згадку про те, що Бог розділив перед ними води бурхливої річки. Тим часом «Слідопити» спілкувалися та знайомилися з однолітками з різних країн.
Цікавою пригодою стала сама подорож до Нідерландів. Ажде діти відвідали Польщу, Німеччину, власне Нідерланди, а на зворотному шляху — Чехію. Їхній маршрут пролягав через такі міста:
-- 10 та 11 квітня — Вроцлав, де була зупинка на ніч у місцевій церкві;
-- 11 та 12 квітня — Берлін, де вони провели другу ніч у місцевій церкві нового для них міста;
-- 12-15 квітня — Роттердам, де провели цілих три ночі в офісі благодійного фонду;
-- 15 та 16 квітня — Прага, де була ще одна зупинка на ніч у місцевій церкві.
«Хотілося б відзначити гостинність адвентистських громад у Вроцлаві, Берліні та Празі, які прийняли підлітків та їхніх тренерів як рідних», — ділиться своїми враженнями Олександр Резніков.
У кожному місті для «Слідопитів» та «Шукачів пригод» проводили піші екскурсії.
Так, у центрі польського міста Вроцлав діти знайшли близько 40 бронзових гномів, захованих у різних закутках.
У Німеччині відвідали маленьке, але дуже гарне місто Ельде.
У Нідерландах, звичайно ж, Амстердам та Північне море.
На зворотному шляху до рідної домівки діти побачили найпопулярніші місця Праги, астрономічний годинник та пам’ятник Яну Гусу, чеському реформатору. А ще у кожній країні всі мандрівники куштували морозиво.
Так, натхненні перемогою та цікавими пригодами, підлітки почали готуватися до наступної вікторини, — читати Послання до Римлян, адже вивчати Слово Боже не лише корисно, але й цікаво. Тим паче, що до наступної вікторини попереду ще цілий рік та є достатньо часу для підготовки.
«Окремо хочемо подякувати нашим українським друзям, які живуть у Європі та відчинили двері своїх домівок для учасників команд та забезпечили всім мандрівникам приємний відпочинок у цій довгій подорожі», — каже Марія Власюк.
«Клуб LIBERO висловлює щиру вдячність за фінансову підтримку Церкві адвентистів сьомого дня в Україні, адвентистській церкві на заході України, та окремим спонсорам, які зробили цю поїздку можливою», — додає Олександр Резніков.

Марія Власюк, Олександр Резніков

За матеріалами сайту Західної конференції Церкви Адвентистів сьомого дня

далее
«Автобус ADRA евакуював сім’ю перед тим, як житловий будинок вибухнув». Історія порятунку, розказана в літаку