Угорці передали генератор адвентистській школі "Досвітня зоря"

Чергова угорська гуманітарна місія для України відбулася 19 січня.

Найбільш видатною подією цієї місії стало придбання та передача потужного генератора (на 50 кВт) для будівництва адвентистської школи «Досвітня зоря», що у Києві.
На цей раз генератор та близько однієї тонни харчових продуктів для переселенців придбала німецька благодійна організація Supai e.V., під керівництвом її директора, Ласло Собо з Угорщини.
Господь дивним чином керував всім цим процесом. Ще на початку зими, коли почалися перші аварійні відключення електроенергії в Києві, від керівника Київської конференції, Романа Проданюка нам в Угорщині стало відомо про те, що для продовження будівництва школи, для безперебійної роботи баштового крана, для зварювальних робіт та використання інших електроінструментів школа терміново має потребу в потужному генераторі. Через угорських знайомих ми навіть знайшли необхідний генератор в Німеччині, але коштів для його придбання, на жаль, не було. Отож, справа щодо генератора по угорській лінії на деякий час зупинилася... Але ми продовжували доносити цю проблему в молитві перед Господом.
Так сталося, що у грудні Роберт Біро мав у Будапешті навчальну зустріч із Ласло Собо, керівником німецької благодійної організації, та у розмові про стан і потреби в Україні був згаданий і проєкт будівництва київської школи, а заодно й потреба в генераторі. Брат Ласло сказав, що зможе допомогти, й вже через дві години, після декількох телефонних дзвінків своїм колегам, потрібний генератор був знайдений. Цей генератор італійського виробництва.
Організація Supai e.V. повністю взяла на себе оплату генератора для школи. Ще знадобилося декілька тижнів для розв'язання питання щодо його перевезення з Угорщини до України. Перевезення, з радістю, що може допомогти, здійснив Ласло Опо з Будапешта, котрий вже не вперше допомагає. На кордоні та при передачі генератора в Мукачеві важливою була допомога Альберта Пірчак та його благодійного фонду з Мукачева.
І ось нарешті, 19 січня генератор був доставлений на Закарпаття, в Мукачево, куди за ним приїхали представники Київської конференції.
В ніч з 19 на 20 січня генератор, як доказ неймовірної відповіді Господа на молитви Його дітей, вже був встановлений на будівельному майданчику Адвентистської школи у Києві.
Проте ця місія не обмежилась передачею лише самого генератора. Організація Supai e.V. виділила до одного мільйона форинтів для придбання харчових продуктів для переселенців в Україні, — всього понад одну тонну.
На цей раз харчові продукти були розподілені між Києвом, третьою громадою міста Дніпра, в якій пастором є Руслан Демчунь, а Дім молитви якої нещодавно сильно постраждав від ракетного удару поблизу, та ще громадою міста Кам’янське, де пастором є Безуглий Олександр. Ці громади активно допомагають сотням переселенців, бідним сім’ям та дітям.
Для місійного служіння громади Кам’янського та Дніпра отримали з Угорщини й журнали Марка Фінлі українською мовою. Крім того, Ласло Опо та його друзі купили та привезли з Угорщини й подарунки, солодощі для дітей із сімей переселенців.
А громада Кам’янського ще й отримала для служіння генератор, завдяки фінансовій допомозі Іштвана Полгар з Угорщини, його доньки, Ребеки Полгар та її сім'ї з Британії, які неодноразово допомагали українським переселенцям і раніше. Ласло Опо з Будапешта разом з Робертом Біро були координаторами цього керованого Небом благодійного проєкту.
Маємо надію, що благодійна співпраця на користь українських громад, переселенців та дітей в Україні разом з німецькою організацією Supai e.V. буде мати продовження.
Роберт Біро

далее
Українці розділяють біль та горе, яких зазнали жителі Туреччини та Сирії внаслідок потужного землетрусу