Слідопити вчилися «рухати гори» на конгресі у Білій Церкві

«Діти не лише наше майбутнє, але найцінніше теперішнє» - так вважають лідери слідопитського руху Адвентистської церкви. Тому вирішили розпочати рік зі спільної зустрічі. Конгрес організували у місті Біла Церква на Київщині.

Приєднатися запросили слідопитів, дітей із батьками та молодь. Батьки та наставники приїжджали разом із вихованцями, щоб впевнитися чи все безпечно, особисто проконтролювати всі процеси та відпочити, не відпускаючи дітей далеко. На конгрес приїхали сімдесят осіб із різних міст Київщини, Сумщини та Житомирщини: Біла Церква, Фурси, Сквира, Кагарлик, Ржищів, Рокитне, Богуслав, Обухів, Українка, Буча, Бровари.
Розпочали конгрес урочистою ходою та шикуванням. Знову було проголошено закон та обіцянку слідопитів. Відсутність електрики не завадила пролунати гімну слідопитів. Координатор клубів слідопитів у цьому регіоні Віталій Нероба сказав заповітні слова: «Конгрес “Рухай Гори” оголошується відкритим! Слава Богу!». За місцевою традицією зал підхопив, відповівши: «Богу слава!». Суботу розпочали зі співу, біблійних ігор та спілкування.
Зранку зал був переповнений. Діти брали активну участь у служінні: читали вірші зі Святого Письма, співали, показували постановки, розповідали власні досвіди, які пережили з Богом. Проповідував керівник церкви у центральному регіоні Віктор Самойленко. Він розповів багато досвідів віри, чим надихнув присутніх. Цього натхнення дуже потребували й діти, і дорослі.
Хоч слідопитів зібралося на багато більше ніж очікувалося, на конгресі їх побільшало. Четверо підлітків долучилися до клубу. Також посвятили у слідопити пастора Андрія Винниченка - це була його мрія. Обласний координатор Богдан Шафаренко отримав ступінь Майстра-провідника. Найбільша «гора», яку здвинув Господь цієї суботи – серця людей, що присвятили себе на служіння.
На вечірній зустрічі ведучий ставив чотирьом досвідченим пасторам питання, що діти написали заздалегідь. Піднімались досить не очікуванні по глибині питання на теологічні та етичні теми: «чи можуть адвентисти працювати у поліції?», «чи можна лікарям працювати у суботу?», «що робити, якщо батьки поводяться жорстоко?», «як розповісти про Христа в школі?» тощо.
Опісля слідопити взяли участь у грі «Проєкти». Гру-тренінг розробили Максим Карпенко і Кайрат Грейсон. Вони розповіли про декілька проєктів, у яких брали участь. А далі кожній команді, навіть наймолодшим, потрібно було створити реальний власний проєкт. Аудиторія, місце проведення, бюджет, пора року, частота та тривалість зустрічей визначалися випадково. А решту потрібно було придумати учасникам. Вранці чекало представлення новостворених проєктів. Результат перевищив будь-які очікування. Команди відмінно виконали завдання. Слідопити розробили практичні проєкти, які реально можна втілити у служіння.
Які слідопити та без спеціалізацій? У різних локаціях відбувалися майстер-класи таких напрямків: екстрена домедична допомога, мова жестів, подкастинг, цікава хімія, основи криптології, приготування тістечка «картопля», вироби із сірників.
Конгрес слідопитів закінчився, як і розпочався - урочистим шикуванням. Новий рік розпочато разом, найбільші «гори» зрушено з місця. Наша молитва за те, щоб цей рік проходив і закінчився так само якісно і успішно. Учасники роз’їхалися, але віра, що може рухати гори завжди з ними.
Богдан Шафаренко

далее
ADRA Україна відновлює безкоштовні евакуаційні рейси з Херсона за підтримки уряду Канади