Хрещення в Україні під час війни: Одеська область, Буковина, Івано-Франківськ, Миколаївська область, Донеччина

У суботу 30 березня у громаді м. Чорноморськ Одеської області відбулась радісна подія — четверо людей прийняли хрещення. Двоє хрещених — з села Бритівка біля Білгород-Дністровська. У цьому селі євангельська праця почалася ще у 2022 році на чолі з пастором Євгенієм Колесником. Зараз там вивчають Біблію близько 70 людей, і деякі з них вже вирішили приєднатися до адвентистської церкви. Інших двоє людей — з місцевої громади м. Чорноморськ. Вони вже давно готувалися до цієї події. Хрещення проводив пастор чорноморської громади Іван Міненко.

В адвентистській громаді с. Малинці Чернівецької області 6 квітня відбулося урочисте служіння водного хрещення, де Вікторія й Олександра уклали завіт з Богом. А Марію прийняли у члени громади голосуванням.
Щасливий день настав для сімейної пари та вірян адвентистської громади селища Казанка, Миколаївської області, коли 14 квітня Олександр і Тетяна уклали завіт з Богом. Пастор місцевої громади, Андрій Бовсуновський, щовівторка проводив зустрічі з вивчення Біблії, на які приходила і ця сімейна пара. Ознайомившись з віровченням адвентистської церкви, вони вирішили стати її вірянами.
У громаді Івано-Франківськ-1, 20 квітня, відбулося водне хрещення. Завіт з Богом уклали семеро людей з громади Івано-Франківськ-1 та одна сестра з Калуша. А також ще один чоловік виявив бажання готуватися до хрещення і вивчати біблійні уроки.
Цієї ж суботи, 20 квітня, у громаді Дружківка Донецької області відбулося служіння водного хрещення. До Божої Церкви приєднались дев'ятеро людей: з Краматорська — четверо, Дружківка — троє людей, з Покровська двоє. Ці люди завдяки зусиллям команди служителів і впливу Святого Духа познайомилися з біблійними істинами і уклали завіт з Богом.

Підготувала Наталія Лучак

далее
Семінар, присвячений духовно-історичній спадщині Адвентистської церкви, відбувся у Жовкві