Соціальні перевезення людей з інвалідністю у співпраці з Ukraine Humanitarian Fund

Чотирнадцятого вересня відбувся окремий соціальний рейс від ADRA Україна, яким перевезли людей з інвалідністю до клінічного санаторію «Роща» у смт. Пісочин Харківської області для лікування та реабілітації. Натомість іншу групу людей перевезли з санаторію до домівок у м. Лозова. Так працівники благодійної організації відреагували на запит Лозівської міської ради Харківської області. Допомога стала можливою завдяки соціально-транспортному проєкту у співпраці з Ukraine Humanitarian Fund.

«Підтримка людей з інвалідністю дуже важлива, особливо у такий складний час, — коментує начальник Управління праці та соціального захисту Лозівської міської ради Вікторія Кіпкало, — незважаючи на активні бойові дії в країні, люди з інвалідністю потребують планової реабілітації, можливо навіть більше, ніж раніше. Тож ми дуже дякуємо ADRA Україна за допомогу в наданні безкоштовного транспорту для цієї “подорожі”. Ви робите важливу справу для нашої громади».
У межах соціально-транспортного проєкту ADRA Україна, що реалізується у співпраці з Ukraine Humanitarian Fund, окрема увага приділяється підтримці людей з інвалідністю. З активізацією бойових дій у лютому 2022 року благодійна організація здійснювала спеціальні евакуаційні рейси задля вивезення таких людей з міст Слов’янськ та Бахмут Донецької області. З лютого 2022 року завдяки цьому проєкту транспортну підтримку отримали майже три тисячі осіб з інвалідністю. Також у співпраці з Національним інститутом раку в Україні працівники ADRA Україна надавали транспортну допомогу в евакуації за кордон людям з важкими онкологічними захворюваннями.
Всього за останні сім місяців безкоштовними соціальними рейсами скористалися понад двадцять дві тисячі осіб, евакуйовано більше п’яти тисяч людей. Робота триває.
За матеріалами adra.ua

далее
Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства